Terug

Uitnodiging voor een interactief webinar over ‘Bewustzijn Diversiteit en Inclusie’

In een streven naar een inclusievere samenleving organiseert Badminton Nederland een boeiend en interactief webinar over 'Bewustzijn Diversiteit en Inclusie'. Het webinar, gepland op maandag 25 maart van 20.00 tot 21.00 uur, zal digitaal plaatsvinden en biedt een kijk op het belang van diversiteit en inclusie, met een focus op praktische toepassingen binnen verenigingen.

Tijdens deze avond zullen drie gastsprekers hun inzichten delen over hoe zij diversiteit en inclusie in de praktijk hebben gebracht binnen hun verenigingen.

P-Badminton bij BC Mariken - Helena Cockx en Clark Nowack

BC Mariken biedt vanaf oktober 2022 iedere week een uur badminton aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sporten is voor iedereen belangrijk, maar mensen met Parkinson hebben hier extra profijt van. Uit recent onderzoek is gebleken dat mensen met Parkinson die sporten minder snel achteruitgaan dan mensen met Parkinson die niet sporten.

  • Helena Cockx is neuroloog-in-opleiding bij het Radboudumc en heeft promotieonderzoek gedaan over de ziekte van Parkinson. Ze speelt al badminton sinds haar jeugd en heeft meerdere jaren trainerservaring.
  • Clark Nowack is docent zorgtechnologie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is tevens voorzitter van de recreantencommissie bij BC Mariken.
  • Emma van Dalen is jeugdtrainer bij Rudra United en heeft voorheen ook een organisatorische functie gehad binnen de vereniging.

Meertaligheid bij Rudra United – Emma van Dalen

Rudra United uit Eindhoven is onderdeel van Sport N Socialize. Sport N Socialize is opgericht om de grootste passies te combineren: Badminton, ontwikkeling van jeugdtalent, technologieën in de sport en netwerken met nieuwe mensen. Deze praktijkgerichte benadering biedt waardevolle lessen en inspiratie voor degenen die streven naar een inclusievere omgeving.

Mede door een hoge mate van immigratie uit Aziatische landen heeft badminton als sport een enorm potentieel om te groeien en te bloeien in de regio Eindhoven. Badminton wordt algemeen beschouwd als een van de populairste sporten in Aziatische landen. Dat blijkt uit de algemeen beschikbare statistieken over de deelname van massa's aan deze sport.


Schrijf je nu in om deel te nemen aan dit webinar op 25 maart!

Schrijf je nu in om deel te nemen aan dit webinar op 25 maart!

Klik hier

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×