Verzwikte enkel

Een verzwikte enkel scoor je snel

Zo bijvoorbeeld: je springt en komt verkeerd terecht of je raakt uit balans tijdens wenden en keren. Je gewicht komt op één voet, die dat niet goed op kan vangen. Je enkel ‘klapt dan dubbel’. De enkelband raakt beschadigd, omdat er veel rek ontstaat. Het kan gaan om een lichte verrekking of zelfs het volledig afscheuren van meerdere enkelbanden. Vervelend en pijnlijk!

Heb je eenmaal een enkelblessure opgelopen, dan is de kans groter dat je in de toekomst nog een keer de pineut bent. De kans is zelfs twee keer zo groot in het jaar na je blessure! Het is dus extra belangrijk om even te stoppen met badmintonnen en goed te herstellen. Zo kan je in de toekomst weer vooruit!

Dit merk je na een enkelblessure

De buitenkant van je enkel wordt dik en de scherpe pijn voel je meteen. Vaak wordt de pijn wel na een paar minuten iets minder (zo niet, dan kan er ook een bot gebroken zijn), waardoor je weer voorzichtig kunt lopen. Maar een enkelblessure blijft vervelend: je kunt last hebben van pijntjes, zwellingen, stijfheid of een verminderde stabiliteit.

Wat kan je eraan doen

Wil je weten wat je kan doen aan een enkelblessure of beter nog hoe je deze kan voorkomen kijk dan eens op deze fact sheet . Hierop staat alle informatie als het gaat om behandeling met zelfs een handige app waar je oefeningen mee kan doen!

Nog meer vragen

Heb je toch nog meer vragen of twijfel je of je herstel wel naar wens gaat. Weet dan dat je eenvoudig en snel contact kan zoeken met een van de sportartsen van Sport Medisch Centrum Papendal. In de meeste gevallen zal Laurens Kapelle, bondsarts van de nationale selecties, je vragen beantwoorden.

Meer weten over jouw blessure?

Meer weten over jouw blessure?

Stel je vraag
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×