Terug

Een diversvaardig bondsbureau

‘Badminton is van én voor iedereen’!

‘Badminton is van én voor iedereen’! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur, culturele achtergrond, ras, religie, gender, seksuele voorkeur, leeftijd, fysieke/mentale mogelijkheden, beperking of persoonlijkheid.

Dit geldt niet alleen voor verenigingen, maar ook voor ons op het bondsbureau. Om ons verder te ontwikkelen in hoe we onze boodschap nog beter kunnen vertegenwoordigen, hebben alle medewerkers van het bondsbureau deelgenomen aan een workshop ‘Een diversvaardig bondsbureau’.

In een interactief programma zijn we aan de slag gegaan met kennis en motivatie: waarom is diversiteit & inclusie belangrijk? Wat kan ik daarin betekenen? Vanuit zelfreflectie is gewerkt aan vaardigheden die we gaan inzetten om daadwerkelijk bij te dragen aan een inclusief en gelijkwaardig badmintonlandschap in Nederland.

De voornaamste conclusie na de workshop is dat het essentieel is om de dialoog met elkaar aan te gaan om bewustzijn te creëren bij verenigingen, leden en andere stakeholders. Door het gesprek aan te gaan laten we zien dat we diversiteit en inclusie belangrijk vinden en kunnen we verenigingen enthousiast maken om ook met dit thema aan de slag te gaan.

Wil jouw vereniging ook aan de slag met diversiteit en inclusie, maar weet je nog niet precies hoe? Geef je dan nu op voor ‘Onze Club Is Van Iedereen’ (OCIVI). Door middel van een intakegesprek worden de behoeftes en wensen van jouw vereniging in kaart gebracht. Dit wordt begeleid door een professionele procesbegeleider vanuit NOC*NSF. Na de intake wordt een op maat gemaakt vervolgtraject vastgesteld.

Aanmelden voor OCIVI kan door een e-mail te sturen naar info@badminton.nl of door contact op te nemen met jouw lokale clubondersteuner.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×