Terug

Een lintje voor Bert van der Lubbe en Lenie ten Hulscher

Burgemeester Marja van Bijsterveldt reikte op woensdag 26 april tijdens de traditionele Lintjesregen aan vijftien Delftenaren een koninklijke onderscheiding uit. Het gaat om Delftenaren die zich vaak belangeloos voor anderen inzetten zonder daar zelf beter van te worden. Om mensen die een langere periode anderen blij maken, bijzondere dingen voor elkaar krijgen, de samenleving mooier maken. En die zich daarmee onderscheiden.

Onder hen Bert van der Lubben die samen met zijn vrouw Lenie ten Hulscher jarenlang de motor zijn geweest achter REDEOSS, de Delftse sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bert van der Lubben, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

‘Oog voor de ander’, ‘een luisterend oor voor ieder verhaal’, en altijd in de weer om anderen het naar de zin te maken: het zijn typeringen die voor de heer Van der Lubbe gelden.
Hij kwam via zijn sportende zoon bij REDEOSS terecht, waar hij snel aan de slag ging als vrijwilliger. Hij viel op door zijn tact en mensenkennis. Hij werd geroemd vanwege zijn humor, liefde en geduld: samen zijn echtgenote zorgde hij ervoor dat iedereen kon meedoen en opbloeien.

Bij REDEOSS fungeerde hij als duizendpoot, van toernooiorganisator tot trainer, buschauffeur en als invaller als iemand geen dubbelspelpartner had. Verder was hij bestuurslid van de toenmalige Nederlandse Invaliden Sportbond (NIS). Kortom: hij zette zich op lokaal en nationaal niveau in om het sporters naar de zin te maken.

Lenie ten Hulscher, Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Ten Hulscher was sinds eind jaren ’80 de drijvende kracht achter REDEOSS, de Delftse sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast was ze onder meer actief bij de Nederlandse Invaliden Sportbond.

Nadat ze vanaf 1988 afhankelijk werd van een rolstoel, groeide mevrouw Ten Hulscher uit tot succesvol sporter in het Para Badminton. Ze werd meerdere keren Nederlands en zelfs wereldkampioen Para Badminton. Daarnaast werd ze vrijwilliger bij REDEOSS. Ze was bestuurslid, toernooiorganisator, jeugdtrainer en vraagbaak voor iedereen binnen de vereniging. Als bestuurslid bij de Nederlandse Invaliden Sportbond stelde zij uniforme spelregels op die over de hele wereld zijn overgenomen. Iedereen in Nederland die iets met para badminton te maken heeft, kent de naam Lenie ten Hulscher. Als trainster leidde ze – samen met haar man Bert van der Lubbe – ruim 30 jaar jonge en volwassen badmintonners op; voormalig leden hebben daar veel waardering voor.

Bron: www.delft.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×