Terug

Inschrijving Landelijke Jeugdcompetitie 2024 - 2025

In maart 2024 is het eerste seizoen van de Landelijke Jeugdcompetitie afgelopen en zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gestart. Om de Landelijke Jeugdcompetitie voor volgend seizoen goed te organiseren is het belangrijk dat wij weer massaal teams inschrijven! Schrijven jullie de teams weer in om er samen een mooi competitieseizoen van te maken?

Inschrijven teams t/m 15 mei

Vanaf 22 april kunnen er teams ingeschreven worden voor de Landelijke Jeugdcompetitie voor het competitieseizoen 2024-2025, dat in september van start gaan. Jullie enthousiasme, hulp en passie voor onze sport hebben we nodig voor een soepel verloop van de inschrijvingsprocedure en later van de competitie.

Categoriebepaling

In iedere categorie kan vrij worden inschreven. Afgelopen seizoen is naar voren gekomen dat het moeilijk was om een passende categorie te bepalen voor teams. Om je hierbij te helpen hebben wij een tweetal hulpdocumenten beschikbaar.

Op leeftijd

Om spelers in te delen op basis van leeftijd kun je gebruik maken van het document "voorlopige teamopgave 2024-2025". In dit document kun je in kolom C de geboortedatum van spelers invullen waarna in kolom F te zien is welke categorie past bij de leeftijd van een speler. Daarnaast kun je in kolom G zien of er eventueel dispensatie aangevraagd kan worden voor de speler.

Op niveau

Om spelers vervolgens in te delen op basis van het niveau is er het document "niveau-indicatie". Hierin zie je in een eenvoudige tabel in welke categorie een speler past op basis van het speelniveau.

Voorlopige teamopgave

Het is belangrijk dat je de voorlopige teamopgave zo snel mogelijk met ons deelt via jeugdcompetitie@badminton.nl, zodat tijdig de speelgerechtigdheid van een speler gecheckt kan worden.

Dispensatiemogelijkheden

De dispensatiemogelijkheden zijn ten opzichte van afgelopen seizoen veranderd. Meer informatie kun je vinden in het document "aanvullende informatie Landelijke Jeugdcompetitie".

Advies Badminton Nederland

Mocht je twijfelen, wij kunnen helpen met een advies bij het bepalen van een geschikte categorie voor jullie team(s). Deel jullie teams in door gebruik te maken van bovenstaande documenten en mail ons de uitkomst via jeugdcompetitie@badminton.nl.

Inschrijven

Voor het inschrijven van teams voor de Landelijke Jeugdcompetitie 2024 - 2025 wordt gebruik gemaakt van de website https://badmintoninschrijven.nl. Op https://www.badminton.nl/wedstrijd/downloads is een handleiding toegevoegd. Uiterlijk 22 april a.s. ontvangen de competitiecontactpersonen (ccp) de inlogcode op het …ccp@badminton.nl-e-mailadres om jullie team(s) in te schrijven.

Speelsleutelaanvraag

Bij het speelsleutelverzoek* in badmintoninschrijven.nl is het belangrijk om door te geven of alle teams gelijktijdig hun thuiswedstrijden moeten spelen (speelsleutel: gelijk), of dat slechts voor de helft van de teams ruimte is in de sporthal (speelsleutel: tegengesteld). Alleen als de sporthal slechts in bepaalde weken gehuurd kan worden is het verstandig om een specifieke speelsleutel aan te vragen. Dit maakt het makkelijker om de speelsleutelverzoeken te honoreren.

*NB: bij de indeling van de jeugdcompetitie wordt waar mogelijk rekening gehouden met de gewenste speelsleutel voor de Bondscompetitie.

Het speelsleutelschema voor de Landelijke Jeugdcompetitie is toegevoegd op https://www.badminton.nl/wedstrijd/downloads

Sluitingsdatum en het vervolg

Het is mogelijk om tot en met 15 mei teams in te schrijven. Na de inschrijfdeadline wordt er gestart met de eerste indeling. Deze indeling gebeurt op basis van de reisafstand en speelsleutel; daarna gaat het eerste concept op 18 juni naar de verenigingen. Verenigingen hebben vervolgens 10 dagen de tijd om te reageren.

Na het verwerken van de reacties van de verenigingen wordt de definitieve indeling uiterlijk op 2 juli gedeeld per e-mail.

Terugtrekken teams

Tot 9 juli kunnen teams nog kosteloos worden teruggetrokken. Na deze datum zal het inschrijfgeld alsnog in rekening gebracht worden. Publicatie Op 10 juli volgt publicatie op badmintonnederland.toernooi.nl.

Vragen?

Als er vragen zijn of problemen met halen van de deadline van 15 mei om teams aan te melden neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het jeugdcompetitieteam via jeugdcompetitie@badminton.nl.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×