Terug

Nederlandse badmintonner wil voornamelijk fit blijven

De Nederlandse badmintonner wil voornamelijk fit / gezond blijven. Dit blijkt uit onderzoek van Badminton Nederland. Voor ruim 36% van de badmintonners is fit/gezond blijven de belangrijkste reden geweest om de sport te gaan beoefenen. Samen met Badminton Nederland voerde onderzoek & advies bureau Sports Intelligence eind 2016 onderzoek uit naar de motivatie en beleving van de Nederlandse badmintonner. Aan het onderzoek namen uiteindelijk 3.926 badmintonners deel.

Gezonde levensstijl

Gezond / fit blijven is voor 46% van de badmintonners de belangrijkste reden om de sport te blijven beoefenen. Onder de recreatieve badmintonners ligt dit percentage nog wat hoger, namelijk 56%. Een gezonde levensstijl is duidelijk een belangrijk issue voor de badmintonner. De helft van de badmintonners beoefent naast de badmintonsport ook nog een andere sport. Vaak zijn dit sporten zoals, fitness, fietsen en hardlopen. Wedstrijdspelers willen naast fit blijven vooral wedstrijden spelen en zichzelf technisch verbeteren.

Sociale contacten

Naast de motivatie van de badmintonner blijkt de sociale omgeving van invloed te zijn op het startmotief van de badmintonner. Een derde van de badmintonners start namelijk met de sport omdat vrienden/familie/kennissen de sport ook beoefenen. Sociale contacten en gezelligheid is dan ook voor ruim 30% de reden om de sport te blijven beoefenen. Dit geldt voor zowel wedstrijdspelers als recreatieve spelers.

Meer resultaten

Het onderzoek bevat naast de motieven om de sport te beoefenen nog veel meer interessante gegevens. Een samenvatting van deze resultaten vind je in deze video.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×