Terug

Nederlandse Kampioenschappen voor Regioteams 2017

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is het weer zover, de Hanzehal in Zutphen is dan het toneel van de NKR het kampioensfeest van de kampioenen.

Uit alle regio's van Nederland, 7 in totaal, gaan de kampioenen van 10 verschillende klassen in de regiocompetitie in de Hanzehal op 22 badmintonbanen onder elkaar door het spelen van wedstrijden proberen om kampioen van Nederland te worden.

Het feest der kampioenen dus, zoveel kampioenen zie je bijna nergens in geen enkele sport bij elkaar, bij badminton wel. In totaal doen er 62 teams mee aan dit kampioenschap. elke klasse zou 7 kampioenen kennen, maar niet in iedere regio worden alle klassen georganiseerd die op het NK gespeeld worden.

Om kampioen van Nederland te worden dien je in de 1e plaats de poulefase te overleven en afhankelijk van de poule waarin je geloot bent zijn dat 2 (poule van 3) of 3 wedstrijden (poule van 4) te spelen op zaterdag. Elke wedstrijd telt 5 partijen van elke spelsoort 1. Voor de teams is het een zware zaterdag maar ook voor de wedstrijdleiding is dat het geval. Ga er maar aan staan : 12 wedstrijden van 5 partijen in 2 uur gespeeld te krijgen is niet niks en dat kunstje moet maar liefst 6 maal op de zaterdag uitgehaald worden.

Teams welke 1e of 2e in hun poule zijn geworden dienen vervolgens op zondag verder te spelen in de halve finale en de finale, dus nog eens 2 wedstrijden te gaan voordat je als je wint gehuldigd wordt als kampioen van Nederland. Je krijgt het niet cadeau dat moge duidelijk zijn.

Het zijn voor de spelers, de toeschouwers en begeleiders  twee lange dagen. De sfeer, de gezelligheid, het aanwezig zijn dicht bij de speelbanen, de vechtlust van spelers en op een enkele uitzondering na het sportieve gedrag maken dit kampioenschap tot dat wat het is, een badminton happening van grote klasse.

Daarvoor doe je het als wedstrijdleiding met heel veel plezier, die mensen kijken aan het einde van de zondag moe maar voldaan terug op 2 lange dagen.

En ondanks dat het lijkt dat het zaterdag en zondag mooi weer zal zijn, kom naar Zutphen, kom kijken, kom sfeer proeven, kom teams aanmoedigen, vreugde zien maar ook verdriet, kortom badminton niet van het allerhoogste niveau maar wel van hoog niveau, uw aanwezigheid wordt gewaardeerd

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: http://badmintonnederland.toer...

via Albert Valentijn

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×