Terug

Onze club is van iedereen

De sport zet zich in voor een sportomgeving waarin niemand zich gediscrimineerd of benadeeld voelt door wie ze zijn. Dat houdt in dat er geen onderscheid naar godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, seksuele gerichtheid, culturele achtergrond, leeftijd of andere kenmerken wordt gemaakt.

Onze club is van iedereen is een project dat zich richt op het voorkomen en tegengaan van racisme en discriminatie in de sport. Binnen dit project gaan sportbonden, waaronder Badminton Nederland, en POS-leden aan de slag met procesbegeleiding en een concreet trainingsprogramma voor sportclubs op het gebied van bewustwording, normbepaling en handeling.

Aanpak & trainingsprogramma
Via het trainingsprogramma voor clubs kunnen we jou helpen om te leren omgaan met diversiteit, en racisme en discriminatie te bestrijden en voorkomen. Dit programma is gericht op bewustwording rondom diversiteit binnen de sportclub, op het gezamenlijk bepalen en handhaven van de norm “Hoe gaan we met elkaar om?” en op het vergroten van het handelingsperspectief van bestuurders, trainer-coaches en scheidsrechters.

Als vereniging doorloop je de fases op basis van een specifieke behoefte en de huidige situatie. Elke club begint met een intake door een procesbegeleider die het traject overziet. Daarna kunnen er diverse interventies ingezet worden rondom bewustwording, normbepaling en handelingsperspectieven.

Meer informatie of het trainingsprogramma aanvragen? Dit kan via de lokale clubondersteuner.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×