Terug

Speel mee in de landelijke dubbelcompetitie

Na het succes van vorig jaar hebben wij besloten om door te gaan met de dubbelcompetitie. Het gaat om een mannendubbel- en een gemengddubbelcompetitie.

Waarom moet jij je inschrijven?

Het is super leuk en heel laagdrempelig. Deze competitie is geschikt voor beginners t/m 6e divisie spelers van de Bondscompetitie. Ben jij dit jaar gestart met badmintonnen via bijvoorbeeld Probeerbadminton.nu dan kan je goed instromen in niveau C.

Door deel te nemen aan deze landelijke dubbelcompetitie kan je op een recreatief niveau wedstrijden spelen tegen iemand anders spelen dan je clubgenoten. Daarnaast (it is in the name) speel je alleen maar dubbels! Uitgangspunt is dat de competitiewedstrijden op de reguliere trainings/-speelavond gespeeld worden, waardoor het geen extra tijd in de toch al drukke agenda inneemt.

Voor wie?

Voor badmintonners die dubbelen leuk vinden en dit graag tegen andere verenigingen willen doen in een competitie die weinig extra tijd kost, flexibel van opzet is en maximaal acht wedstrijden betreft.

Format

De landelijke dubbelcompetities bestaan uit drie partijen per wedstrijd. Teams kunnen al gevormd worden met minimaal drie spelers. De wedstrijdduur van de wedstrijd is ongeveer anderhalf uur. De poules bestaan uit maximaal vijf teams waarbij de het de bedoeling is om de reisafstand zo kort mogelijk te houden. Hoe groter het aantal aanmeldingen in een gebied hoe korter de afstand.

Competitievormen en Niveaus

Er zijn twee competitievormen die ieder drie verschillende niveaus hebben. De twee competities zijn:

  1. Gemengd dubbelcompetitie (1x MD en 2x GD) (2 heren/1 dames)
  2. Mannendubbelcompetitie (3x MD)

Uit de evaluatie bleek dat sommige niveauverschillen te groot waren, hierdoor zijn de niveaus dit jaar als volgt verdeeld:

A - 6/7e divisie / Veer 2
B - 8/9e divisie / Nylon 1
C - Beginners / probeerbadminton.nu

Wanneer?

De competitie start vanaf 6 februari 2023 en eindigt uiterlijk 4 juni 2023. In deze periode speel je acht wedstrijden wat neerkomt op één wedstrijd in de twee weken. In de planning is ook rekening gehouden met de schoolvakanties.

Kosten

Voor € 20 per team (minimaal 3 personen) kun je deelnemen aan deze competitie. Dit bedrag wordt via de vereniging geïnd.

Reglement

We hebben een aantal regels opgesteld die je in het Reglement voor de landelijke dubbelcompetities zijn opgenomen. Kijk hier voor het speelsleutelschema.

Inschrijven

Je vereniging heeft een e-mail ontvangen met een link om in te schrijven. Dus vraag je ccp’er om je aan te melden! De ccp’er kan jouw team aanmelden tot en met 9 januari 2023.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×