Terug

Succesvolle BWF1-cursus ’s-Heerenberg

Op zondag 26 maart deden 13 gemotiveerde deelnemers examen ter afsluiting van hun BWF level 1 cursus. Deze opleiding is het eerste niveau van de vier niveaus ontwikkeld door de wereldbadmintonbond (BWF).

Tijdens de BWF1-opleiding worden kennis en vaardigheden aangeleerd die fundamenteel zijn voor een kundige en vaardige coach. Zo wordt geleerd wat er gecoacht moet worden en hoe je dat kunt doen, door middel van planning, coachvaardigheden en kennis.

De opleiding in ’s-Heerenberg besloeg vier dagen verdeeld over twee weekenden en stond onder leiding van vier ervaren coaches, allen door de BWF opgeleid tot tutoren. Tijdens de vier cursusdagen werd de theorie uit het uitgebreide BWF1-coaches manual overgebracht op de cursisten, waarbij de focus gaandeweg steeds meer naar de praktijk werd gelegd.

In het afsluitende weekend stonden een proefexamen, theorie-examen en het uiteindelijke praktijkexamen centraal. Een spannend, maar zeer leerzaam weekend. Tutor Rick Steuten: “Het is mooi om te zien dat de deelnemers in relatief korte tijd zichtbaar groeien als coach. Door het toepassen van de theorie in de praktijk worden hun trainingen steeds effectiever en daarmee steeds leuker. Als ze zich blijven ontwikkelen en vooral plezier blijven houden in de sport en het coachen, wordt ons land weer een aantal goede coaches rijker!”

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×