Terug

SV Griffioen '76 als eerste vereniging volledig over naar BN voor Verenigingen Premium

Onder leiding van penningmeester Le-Tjong Ching maakte SV Griffioen ‘76 uit Wolvega als één van de eersten de overstap naar het volledige pakket van BN voor Verenigingen. Focus On Your Sport (FOYS) heeft één digitaal systeem ontwikkeld voor alle soorten ledenadministratie. Hoe hebben zij de overstap ervaren en hoe kijken ze erop terug? We vragen het Le-Tjong.

Allereerst, wanneer ben je begonnen met badminton en wat is je badmintongeschiedenis?

Haha! Ik ben Le-Tjong Ching, Sinds mijn studententijd speel ik badminton, de laatste jaren ook actief als trainer en penningmeester bij SV de Griffioen in Wolvega.

Waarom kozen jullie voor BN voor Verenigingen Premium?

Onze huidige administratie wordt vlekkeloos ondersteund met Excel, Word en Outlook. Helaas is deze te complex van opzet om e.e.a. in de toekomst over te kunnen dragen aan een opvolger. Daarnaast ging Badminton Nederland kort geleden over op een nieuw administratiepakket met de mogelijkheid voor verenigingen om hier (voorlopig) gratis op aan te kunnen sluiten. Met het systeem kunnen we afscheid gaan nemen van onze huidige tools.

Hoe bevalt het pakket?

Tot nu toe bevalt het pakket prima. We gaan het pakket pas volledig gebruiken vanaf 1 september als het nieuwe badmintonseizoen start.

Met welke functie zijn jullie het meest blij?

Als penningmeester is dat natuurlijk het innen van de contributie met alles wat daarbij hoort. Voor de voorzitter is dat het eenvoudig kunnen versturen van nieuwsberichten. Onze leden worden vooral blij van de agenda functie, voor het aan- en afmelden voor speelavonden, en kunnen zien wie er komt spelen.

Welke leden maken het meeste gebruik van het systeem?

Dat is vooral het bestuur: voor het bijhouden van de leden- en financiële administratie en het inschieten van nieuwsberichten en trainingen. Maar ook leden maken sinds dat de app live is gebruik om trainingen te bekijken, zich in te schrijven en nieuws te volgen.

Hoe bevalt het systeem bij digibeten of ouderen met minder computerervaring?

Volgens mij prima, we hebben in het begin wat leden gehad die moeite hadden met de eerste keer inloggen. Deze zijn geholpen met een korte instructie, die we altijd laten opvolgen met vraag of e.e.a. is gelukt. En dat ging vrijwel altijd goed.

Hoe ervaren jullie de samenwerking met FOYS?

De samenwerking verloopt prima. We hebben veel werk verzet om onze hele administratie over te zetten en de hulp van FOYS daarbij was onontbeerlijk. Vragen werden vrijwel altijd binnen een dag beantwoord.

Raden jullie het systeem aan andere verenigingen? Zo ja, waarom?

Ik kan het systeem zeker aanraden. De ledenadministratie en financiële administratie werkzaamheden verlopen snel en eenvoudig. Deze werkzaamheden zijn daardoor in de toekomst makkelijker over te dragen aan nieuwe bestuursleden.

De overstap maken of meer informatie over het volledige pakket van BN voor Verenigingen?

Mail naar support@focusonyoursport.nl voor meer informatie.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×