Terug

SV METEOOR INTERNATIONAAL METEOOR MASTER BADMINTON TOERNOOI

Het is alweer drie jaar geleden maar dit jaar is het eindelijk weer zover. Badmintonvereniging SV Meteoor Veendam organiseert op 13 & 14 mei voor de 52ste keer het internationale Master, 4, 6 en 8 toernooi in het indoorcentrum Veendam. Bijzonder en best wel spannend of het na zo’n lange tijd het weer lukt om voldoende deelnemers naar een twee-daags sportevenement in onze parkstad te lokken.

Artikel SV Meteoor

Dat bleek gelukkig mee te vallen. Minder deelnemers dan voorgaande jaren maar toch komen er nog bijna 200 mensen uit heel Nederland en Duitsland de sportieve krachten met elkaar meten. In de hoogste klasse zijn er bij de heren 24 deelnemers waarbij Dennis Koppen van BV Almere als eerste geplaatst is. Dennis staat momenteel 4e op de nationale ranglijst. Bij de dames maakt Alide Chen (8e op de nationale ranglijst en ook van BV Almere) de grootste kans op de titel. Verder is leuk om te vermelden is dat bij zowel het gemengddubbel als de damesdubbel Rosalie Teuben als eerste geplaatst is – zij heeft in het verleden ook nog bij SV Meteoor gespeeld maar komt nu ook voor BV Almere uit.

De 6-klasse is dit jaar de grootste klasse met 38 deelnemers in het mannenenkel, 17 in het vrouwenenkel. Sommige deelnemers die zich voor meerdere onderdelen ingeschreven hebben zullen een groot aantal wedstrijden gespeeld hebben als op zondag om 13:00 de finales beginnen.

De landelijke badminton bond (BNL) stelt hoge eisen aan toernooien met Master status (het circuit bestaat uit slechts 6 toernooien). Voldoen aan al die eisen kan alleen maar met de steun van sponsors en een heel grote groep enthousiaste vrijwilligers. Het Meteoor masters is een bijzonder toernooi en een begrip in badmintonnend Nederland; van top niveau tot categorie 8, de mogelijkheid om te kamperen naast de sporthal en de toegang tot het zwembad maken het extra leuk om met meerdere teams van één vereniging of met de hele familie naar Veendam te komen. Ook de “traditionele” feestavond op zaterdagavond is een begrip voor de deelnemers waarvan sommige wellicht de sportieve lat voor zondag iets minder hoog leggen en ook vooral voor het toernooi als totaal komen.

Het Meteoor toernooi biedt een van de weinige kansen om topbadminton nu eens met eigen ogen en van dichtbij mee te maken hier in het Noorden van het land. De finales op zondag 14 mei zijn voor iedereen gewoon gratis toegankelijk en iedereen is welkom om naar de ongetwijfeld spannende en spectaculaire finales te komen kijken.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×