Terug

Uitkomsten Panel 2: Communicatie/website

Afgelopen september heeft Badminton Nederland onderzoek gedaan naar de wensen en behoeftes op het gebied van communicatie en over website van de Badminton Nederland. Dit onderzoek is uitgezet onder onze panelleden. In totaal hebben 19 van de 30 panelleden de enquête ingevuld; dat is een responsepercentage van 63%.

Samenvatting uitkomsten
Uit het panel blijkt dat 59% van de respondenten tevreden is over de communicatie vanuit Badminton Nederland. De leden halen de informatie voornamelijk op via Facebook, Instagram, website Badminton Nederland en via de leden/verenigingsmailing. Wat opvalt is dat slechts 37% van de respondenten de app van Badminton Nederland heeft gedownload.

De algemene indruk en de navigatie van onze website worden beoordeeld met een 5,7. De lay-out van de website scoort met een 7,1 beter. De vindbaarheid van informatie scoort met 5,2 juist lager. Qua onderwerpen vinden de ondervraagden dat Badminton Nederland meer moet communiceren over Eredivisie, jeugd, competitie en best practices van andere verenigingen en/of sporten.

28% van der ondervraagden geeft aan wel eens problemen te ondervinden bij het gebruik van de website. Dit geldt bijvoorbeeld voor het openen van een pagina van de website in een nieuw tabblad en het gebruik van de zoekfunctie.

Aanbevelingen
De belangrijkste aanbevelingen uit het panel zijn meer best practices van verenigingen op diverse onderwerpen te delen, meer tips te geven over het werven van leden en vrijwilligers, meer inspirerende verhalen uit de (top)badmintonsport te delen en de Badminton Nederland App meer te promoten en interactiever te maken. Als suggestie wordt tevens gegeven om een TikTok-kanaal op te zetten en meer video’s te publiceren op YouTube.

De uitkomsten van dit onderzoek gebruiken we voor het verder verbeteren van onze communicatie en optimaliseren van de Badminton Nederland website.

Ook meedenken?
Heb jij een badmintonhart en wil je graag meedenken over diverse onderwerpen binnen badmintonnend Nederland? Meld je dan aan als lid van onze panels via dit formulier.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×