Terug

Wat is OldStars Badminton?

OldStars Badminton is een samenwerking tussen het Ouderenfonds en Badminton Nederland. Samen bouwen wij zo aan een leven lang bewegen en badmintonnen.

OldStars staat voor: veelzijdig bewegen, samen zijn, vitaliteit, gezelligheid, betrokkenheid en plezier. Acht op de tien deelnemers aan OldStars geven aan mededeelnemers ook naast de trainingen te zien. Daarbij zijn negen op de tien deelnemers er ook conditioneel op vooruitgegaan. Zowel op sociaal vlak als fysiek is OldStars dus van meerwaarde.

Oudere beginnende badmintonners die ‘zomaar’ starten of na lange tijd het badmintonnen weer oppakken hebben meer kans op blessures of vallen. Daarom worden er kleine aanpassingen gedaan in de opbouw van het speelmoment en de regels. Een voorbeeld is de aanpassing van het veld: deze is kleiner gemaakt, waardoor het makkelijker is een rally te spelen, juist ook als men wat minder mobiel is. Met OldStars Badminton kan dus iedereen weer aan de slag! Ervaring met badminton is niet nodig, zorg wel voor goede zaalschoenen.

Hoe ziet dat er dan uit?

Wat doet Badminton Nederland?

Badminton Nederland heeft gekozen voor OldStars Badminton als landelijk programma voor de doelgroep 65+. Samen met het Ouderenfonds zorgt Badminton Nederland voor passende trainingsvormen. Ook draagt Badminton Nederland haar steentje bij door aangesloten leden en verenigingen in te lichten over OldStars Badminton. Badminton Nederland verzamelt aanvragen voor de ASM cursussen en zorgt bij voldoende animo voor de organisatie van de ASM cursus.

Wat doet het Ouderenfonds?

Het Ouderenfonds is de drijvende kracht achter OldStars. Met OldStars Badminton inbegrepen zijn er momenteel 16 sporten actief begonnen met OldStars. Van rugby tot tafeltennis en van boksen tot hardlopen.

Ben je als club geïnteresseerd in het opstarten van OldStars Badminton? Neem dan contact op met het Ouderenfonds voor een vrijblijvend intakegesprek. Zijn beide partijen akkoord met de afspraken, dan zorgt het Ouderenfonds voor een complete begeleiding van A tot Z.

Welke kansen liggen er voor de vereniging/deelnemer?

Belangrijkste is het draagvlak en de wens van een vereniging om aanbod voor de doelgroep 65+ te creëren. Het aantal gepensioneerden groeit, deze groep heeft behoefte aan sportaanbod overdag. Hier ligt een kans voor jouw vereniging! Het Ouderenfonds steunt je graag in het grijpen van deze kans en biedt hulp bij het opstarten. Ruim 700 verenigingen van de verschillende sporten hebben wij inmiddels op deze manier begeleid tot trotse OldStars verenigingen.

Wil jij als individu aanhaken en jezelf een OldStar noemen? Wees welkom bij de kick-off van een vereniging of haak aan bij een training. Via deze kaart houdt het Ouderenfonds bij waar er OldStars sporten worden aangeboden. Is er nog geen geschikte vereniging in jouw buurt? Stuur een mail naar oldstars@ouderenfonds.nl waarin je je wens kenbaar maakt.

Vervolgstappen

OldStars badminton is nu nog niet zo groot, maar de ambitie is om dit jaar bij 10 clubs het programma op te starten. Wil jij als vereniging sportaanbod voor ouderen opzetten of meer informatie ontvangen?

Meld je aan via oldstars@ouderenfonds.nl


Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×