Terug

Afgevaardigden Badminton Nederland gezocht

Ben jij betrokken, ondernemend en verbindend én wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en groei van de badmintonsport? Dan zijn we op zoek naar jou! Badminton Nederland zoekt namelijk afgevaardigden.

Wat doet een afgevaardigde?

Afgevaardigden houden toezicht op de vorming en uitvoering van het beleid van Badminton Nederland. Afgevaardigden zijn in feite de schakel tussen het Bestuur n de verenigingen. Daarmee zijn zij de stem van de verenigingen tijdens de bondsvergaderingen. De afgevaardigden hebben veel contact met verenigingen, met andere afgevaardigden en het bestuur en de werkorganisatie van Badminton Nederland. De afgevaardigde vormt zich op basis van eigen ervaring en de ontvangen input een mening ten aanzien van voorstellen en brengt deze in tijdens (in)-formele bijeenkomsten met als doel het beleid in de gewenste richting te sturen.

Regiovergadering

De afgevaardigden worden per regio gekozen door de Regiovergadering. Afgevaardigden worden gekozen voor een periode van vier jaar en zijn twee keer aansluitend herkiesbaar. De per regio te kiezen afgevaardigden worden schriftelijk kandidaat gesteld door een lid-vereniging of door ten minste vijfentwintig verenigings- of persoonlijke leden, ressorterend onder de betrokken regio.

Klik hier voor data en locaties.

Aantal zetels

In totaal zijn er 16 zetels voor afgevaardigden beschikbaar. Hieronder een verdeling van het aantal zetels per regio:

Regio’s

Noord: twee zetels
Centrum: drie zetels
Noord-Holland: twee zetels
Zuid-West: drie zetels
Noord-Brabant: twee zetels
Limburg: twee zetels
Oost: twee zetels

In de tekst uit de Statuten van Badminton Nederland kun je de van toepassing zijnde regelgeving nalezen. Tevens kun je hier het functieprofiel voor afgevaardigde bekijken. Indien je een kandidaat opgeeft, wil je dan het e-mailadres van die kandidaat opgeven zodat we in contact kunnen treden.

Uiteraard kun je bij ons nadere informatie over de procedure ontvangen indien je dit wenst via een e-mail naar dvputten@badminton.nl. Kandidaten kunnen tot drie weken voor de betreffende regiovergadering worden aangemeld via bmura@badminton.nl.

Twee weken voorafgaand aan de regiovergadering in de desbetreffende regio publiceren we de definitieve lijst van kandidaten. Kijk hier voor de data van de regiovergaderingen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×