Terug

Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november

Badminton Nederland vindt dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van de badmintonsport. Daarom zetten wij in op een veilige sportomgeving voor onze leden en verenigingen.

Als vereniging is niets zo fijn als te kunnen zeggen dat je een geoliede machine bent die haar zaakjes goed op orde heeft. Daar hoort ook bij dat de fysieke en sociale veiligheid gegarandeerd wordt, zowel voor leden als voor bezoekers. Grensoverschrijdend gedrag (GOG) is een lastig onderwerp, waarvan elke vereniging hoopt dat het bij hen niet voorkomt. Maar de kop in het zand steken en het er maar niet over hebben, is niet de oplossing. Zet het op de agenda, zorg voor een goed preventief beleid om ervoor te zorgen dat de kans op grensoverschrijdend gedrag zo klein mogelijk is! Wat is jouw rol als bestuurder om seksuele intimidatie en ander ongewenst gedrag binnen de vereniging te voorkomen?

Wat is grensoverschrijdend gedrag (GOG)?
Grensoverschrijdend gedrag (GOG) in de sport is elke vorm van gedrag of toenadering, in verbale, non-verbale, digitale of fysieke zin, die:
• door de persoon die het ondergaat als gedwongen en/of ongewenst wordt ervaren;
• als doel of gevolg heeft de waardigheid van de persoon aan te tasten;
• plaatsvindt onder omstandigheden die rechtstreeks verband houden met het beoefenen van de sport en waarin de spelregels of reglementen niet voorzien.

Webinar 15 november 2023
Tijdens de regiovergaderingen eerder dit jaar is ons gevraagd om een webinar over GOG te faciliteren. Daarom organiseren we op woensdagavond 15 november 2023 om 19.30 uur een webinar over GOG. Tijdens het webinar informeren we je welke tools je als vereniging tot je beschikking hebt om GOG te voorkomen, maar ook wat je moet doen als er sprake is van ongewenst gedrag. Via dit formulier horen we graag of je als vereniging interesse hebt in een webinar.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×