Terug

Zilver Megan Hollander, 2 x brons Mark Modderman

Vandaag stond in het teken van de finales. Al moet gezegd worden dat er als het ware de afgelopen dagen al meerdere finales op de baan zijn gespeeld.

In de poules troffen veel sterke spelers elkaar en werden er al veel partijen pas na drie games beslist. Veelal waren er zelfs nog verlengingen nodig voordat er een winnaar was, zoals een verlenging in de derde game van het  gemengd dubbel SL3, SL4, SU5 waarbij de stand 30/29 werd. De winnaar ging door naar de finale. Zuur als je deze dan net verliest.

Vandaag dus de finale vrouwenenkel voor Megan Hollander.

Megan begon goed in haar finale vrouwenenkel tegen Katrien Seibert, een zeer ervaren speelster uit Duitsland. Megan liet haar goed lopen en sloeg op het juiste moment toe. Katrien had hier geen antwoord op.  De eerste game kon dan ook op naam van Megan worden geschreven met 21/11.

De tweede game liep het iets anders. De tegenstandster van Megan probeerde snel de aanval te kiezen om geen rally te hoeven spelen. Een paar misslagen of niet diep genoeg gespeeld, werden dan beslist in het voordeel van Seibert. Zij kon dan goed de aanval kiezen enwon deze game dan ook met 21/19.

De derde game kwam Megan behoorlijk achter te staan en wist niet tot oplossingen te komen. Gelukkig herpakte ze zich, kon ze de achterstand punt voor punt weer wegwerken, maakte haar achterstand  ongedaan en kon ze goed bij blijven tot aan het eind van de partij. Bij de stand 18/18 bleef Katrien rustig doorspelen en liep Megan achter de feiten aan. Helaas vielen de laatste punten verkeerd voor Megan en kon de Duitse toeslaan en won zo de game en de wedstrijd met 21/19.

Hier in Dublin dus een zilveren plak voor Megan en 2x brons voor Mark Modderman.

Kijk voor alle uitslagen van de Nederlanders op: https://bwf.tournamentsoftware...

Annie van Daal

Foto's Badminton Nederland

20170625 134801
20170625 135423
20170625 133905

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×