Terug

Erepenning voor John Verleg (BC 't Pluumpje Eerbeek).

Afgelopen zomer is John Verleg, erelid van BC 't Pluumpje uit Eerbeek, in het zonnetje gezet. Rob Salawan Bessie, regiocoördinator Centrum, kwam namens Badminton Nederland, als verrassing op bezoek tijdens een trainingsavond van BC 't Pluumpje. Na een mooie speech mocht Rob aan John mededelen dat de bronzen erepenning van Badminton Nederland aan hem werd toegekend.

John is onlosmakelijk verbonden met BC 't Pluumpje en zet zich al sinds mensenheugenis met veel plezier, enthousiasme en liefde in voor zijn badmintonclub. John is medeoprichter van BC 't Pluumpje en heeft in de jaren die volgden bijna alle mogelijke functies bekleed: voorzitter, lid van de technische commissie, competitieleider van de jeugd, PR-functionaris en jeugdcoördinator. Vooral het begeleiden van de jeugd was (en is nog steeds) zijn passie. Hij zag veel van de huidige competitiespelers opgroeien van beginnend jeugdlid tot enthousiaste competitiespelers in de seniorenteams. Schoolsportdagen, sportevenementen, badmintonlessen op scholen: John was er altijd bij. Er is zelfs een toernooi naar hem vernoemd: het John Verleg toernooi.

Zelfs nu hij 83 jaar oud is, is hij nog steeds actief en vooral zeer betrokken bij zijn badmintonclub. Tot voor de huidige lockdown kwam hij nog vrijwel iedere week met veel plezier naar de sporthal om zelf te badmintonnen, maar vooral om nieuwe recreanten en jeugdleden het badmintonnen aan te leren. Dit is iets waar hij nog altijd ontzettend enthousiast van wordt! Ook is hij tijdens vrijwel alle thuiswedstrijden van BC 't Pluumpje nog altijd onmisbaar als trouwe supporter.

Het bestuur van BC 't Pluumpje en Badminton Nederland vonden dat het bovenstaande absoluut een bronzen erepenning verdiende. Helaas zorgde het coronavirus voor enige vertraging, waardoor de bronzen erepenning niet tijdens de officiële huldiging aan John kon worden overhandigd. Uiteindelijk kon John eind 2020 toch nog worden verrast met de bronzen erepenning, een oorkonde en ballonnen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×