Terug

Terugblik 2021

2021 was een jaar met ups-and-downs. Hopelijk kunnen we het (deels) stilvallen van onze prachtige sport achter ons laten, en het gemis dat daarmee gepaard gaat en ook de onzekerheid van het soms wel en soms weer niet kunnen spelen, zonder te weten hoe lang die onzekerheid nog zal duren. Een onzekerheid waar alle aspecten van ons leven mee te maken hebben. Hopelijk laten we ook de angst en het verdriet, die velen onder ons heeft getroffen of nog steeds treft, achter ons.

Terugkijkend op dit jaar zijn we heel blij met alles waarop wij trots kunnen zijn, met name het feit dat we ook in het afgelopen jaar als organisatie overeind gebleven zijn en doorgegaan zijn met het leuker en groter maken van badminton. Dit is mogelijk geweest door onze collega’s binnen de sportwereld die samen met onze passievolle en deskundige medewerkers met inspiratie maar ook concrete ondersteuning een belangrijke rol spelen in onze projecten en het behalen van onze resultaten: samen staan we echt sterker! Ook een dankwoord voor onze nationale selecties en coaches op Papendal die ondanks alle beperkingen inspirerende prestaties hebben geleverd.

Onze dank gaat uit naar ons prachtige vrijwilligerskorps waar alles mee valt of staat: dank jullie allen die in allerlei functies (vaak dubbel en driedubbel) met ongekende flexibiliteit en aanpassingsvermogen weer alles mogelijk hebben gemaakt, van competities tot toernooien, van AirBadminton naar besturen in heftige tijden, van adviseren tot belangrijke besluiten nemen voor de hele organisatie. En natuurlijk onze verenigingen die ondanks alle nieuwe uitdagingen (naast de oude) ervoor gezorgd hebben dat badminton nog steeds leeft en dat Badminton Nederland als community, maar ook als gevestigde sportbond in Nederland nog steeds sterk aanwezig is. Veel waardering en veel dank hiervoor!

Daarnaast willen we onze partners bedanken die het vertrouwen in ons bevestigd hebben of het avontuur met ons zijn aangegaan in een verre van voorspelbaar jaar: de energie die we hier uit halen maakt dat wij samen verder komen.

Maar 2021 is vooral geslaagd dankzij al onze leden die genieten van onze sport, in de sporthal of daarbuiten met AirBadminton, want hier draait alles eigenlijk om: dank voor jullie enthousiasme en plezier, op welk niveau dan ook!

Dank jullie allen!

Wat zeker is, is dat 2022 weer een mooi badmintonjaar wordt! Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar! En voor nu: fijne feestdagen!

Barbara Mura

Directeur Badminton Nederland

01 Binnen Sporten Verbinding

In januari zaten we in een lockdown. Sporten op de vereniging kon niet meer, maar wel vanuit huis. Een hoop badmintonverenigingen zorgden voor leuke sportactiviteiten vanuit huis om het contact met hun leden te behouden.

02 Sneeuw Shuttle Challenge

In februari viel er een pak sneeuw en daagden we jullie uit wie de grootste sneeuw shuttle kon maken.

03 Buiten Sporten

Vanaf maart mochten we weer buiten sporten. Dat hield een hoop fanatieke binnen badmintonners niet tegen om lekker buiten te gaan sporten. Het samen zijn was toen het belangrijskte.

04 Start Air Bad

In april doken we het AirBadmintonseizoen in, werd het AirBadmintonplatform gelanceerd en de derde AirShuttle geïntroduceerd!

05 European Games Lege Zalen

In mei speelden onze toppers in een lege hal op het EK in Kiev. Het werd brons voor Selena Piek en Cheryl Seinen in het vrouwendubbel.

06 Jaymie Laurens En Kirsten De Wit Eerste Op De Spanish Junior In De Damesdubbel

In juni wonnen Jaymie Laurens en Kirsten de Wit goud op de Spanish Junior in het vrouwendubbel!

07 Start Os

In juli begonnen de Olympische Spelen in Tokio.

08 Paralympische Spelen

Ook Megan mocht naar Tokio voor de Paralympische Spelen, waar zij geschiedenis schreef.

08 Nightwatch Nation Cup

In augustus wonnen de Nederlandse AirBadmintonners de Nightwatch Nations Cup en schreven zo historie door het eerste internationale AirBadminton-landenwedstrijd ter wereld te winnen.

09 Probeerbadminton

In september gingen Probeerbadminton.nu en de racketactie van start. Er waren 1650 aanmeldingen!

10 Ydo

In oktober genoten we van een sfeervolle en drukbezochte Yonex Dutch Open.

11 Bn90Jaar

In november bestond Badminton Nederland 90 jaar en dat vierden we het hele jaar door met foto's uit de oude doos.

12 Bamito

En in december richtten we onze aandacht op de jeugd met Bamito's Jeugdprogramma. De jeugd heeft de toekomst, dus op naar een mooi, fris en hoopvol 2022! Tot volgend jaar!

Schrijf je in voor ons blog om de laatste tips rondom ledenbehoud te krijgen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×