Terug

10 tips om in verbinding te blijven met jouw leden!

Nu de lockdown langer en langer duurt en er niet gebadmintond kan worden, wordt het steeds lastiger om binding met leden en vrijwilligers te houden. Ter inspiratie hebben we in dit artikel 10 tips voor je vanuit Badminton Nederland!

Het belangrijkste is dat je iets laat horen en in verbinding blijft! Denk hierbij aan de verschillende doelgroepen binnen de vereniging en gebruik verschillende communicatiemiddelen zoals social media, nieuwsbrief, WhatsApp-groepen en online bijeenkomsten. Je hoeft het uiteraard niet allemaal zelf te bedenken. Betrek hierbij ook leden en vrijwilligers om zelf met initiatieven te komen.

De 10 tips van Badminton Nederland

1. Badminton Quiznight!

Hoewel fysiek bij elkaar komen niet mogelijk is, is vrijwel iedereen ondertussen bekend met verschillende online alternatieven. Een leuke activiteit om online met leden en/of vrijwilligers te doen is de Quiznight. Om het gemakkelijk te maken hebben vrijwilligers van Badminton Nederland de Quiz al voor je gemaakt. Download hem hier of open de Quiz in Kahoot! door te zoeken op "Badminton Nederland Quiz" (gebruik de volledige zoekterm anders komt de quiz niet in beeld) Tot 10 deelnemers is Kahoot gratis te gebruiken. Wil je een quiz met meer deelnemers organiseren? Dan kun je eenmalig gebruikmaken van de 7 daagse free trial.

2. Stimuleer beweging!

Hoewel leden op dit moment niet samen kunnen badmintonnen kun je ze wel stimuleren om in beweging te blijven en elkaar hierbij te motiveren. Een leuk voorbeeld hiervan is een figure running challenge! Bij deze challenge lopen (of fietsen) deelnemers met een app als Runkeeper of Strava en proberen ze een origineel figuur op de kaart te maken met hun route. Daag leden uit mee te doen en hun figuren te delen.


3. Deel badminton content en trainingsvideo’s

Door badmintonfilmpjes te delen op je social media kanalen, nieuwsbrief en/of whatsap-groepen blijf je de “honger” naar badminton voeden en houd je leden gemotiveerd om straks weer te starten! We hebben een paar leuke video’s en kanalen voor je op een rij gezet:

Badminton Highlights
Badminton trickshots
Nog meer oefeningen voor thuis
Badminton workouts voor thuis en buiten

Zes oefeningen voor thuis:


4. Laat je trainer(s) filmpjes opnemen met de (thuis) oefening van de week

Naast het delen van algemene video’s kun je natuurlijk zelf video’s opnemen! Zo is BC Vennewater de #vennewaterlockdownchallenge begonnen waarbij ze regelmatig video’s plaatsen en leden uitdagen actief te blijven. Ook de spelers uit de TeamNL senioren selectie hebben verschillende thuisoefeningen opgenomen. Bekijk ze hier ter inspiratie!

5. Een cadeautje zegt meer dan 1000 woorden

GBC Poona heeft in de zomer bij ieder lid zaadjes voor vergeet-me-nietjes bezorgt. Martinus Amstelveen in de zomer ieder lid een AirShuttle én in december chocoladeletter langs. BC Reeshof bracht alle vrijwilligers een extra bedankje. In alle gevallen werd dit door zowel leden als vrijwilligers enorm gewaardeerd!

Vorige week hebben alle leden van Poona 'vergeet-mij-nietjes' in de bus gekregen... Hopelijk binnenkort mooie bloemen in de tuin/pot
Geplaatst door GBC Poona op Zaterdag 16 mei 2020

6. Online challenge van de maand (gekke foto in clubkleuren of met een bepaald thema)

Organiseer een maandelijkse (of wekelijkse) online challenge die vooral is gericht op gezelligheid en creativiteit. Daag leden uit om een gekke foto te maken in een bepaald thema, de vetste badminton anekdote in te sturen, of een clubheld te nomineren en uit te leggen waarom dit lid voor jou de held van de club is.

7. Promoot clubgevoel. Denk aan leden die wellicht eenzaam zijn

Maak een belboom waarbij leden (die zich hier voor aanmelden) elkaar kort bellen voor de gezelligheid. Maar je kunt natuurlijk ook een kaartje sturen of een online bijeenkomst organiseren tijdens een trainingsavond.

8. Badminton Bingo

Hoewel dit spel al ontzettend lang bestaat heeft het zich de afgelopen maanden opnieuw bewezen als geschikte online activiteit. Nodig je leden uit voor een online borrel onder het genot van een potje Bingo!

Indien je geen bingomolen hebt kun je gebruik maken van één van de digitale oplossingen die hiervoor beschikbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op Bingobaker of FreeBingoCards. Deze oplossingen bieden zelfs mogelijkheden om bingokaarten te personaliseren en badmintontermen en/of -afbeeldingen toe te voegen!

Kijk indien mogelijk of je een aantal leuke prijsjes bij (één van) je sponsoren kunt aanschaffen. Zo weten die ook direct dat je ze nog niet vergeten bent!

9. Badminton Knutselwedstrijd

Daag (jeugd-)leden uit om in een bepaalde periode iets te knutselen. Dit kan met een specifieke opdracht, of laat ze helemaal vrij! Laat ze foto’s van de gemaakte kunstwerken insturen of ergens online posten en geef de winnaar(s) een leuk prijsje.


Bekijk het bovenstaande voorbeeld of een van de voorbeelden hier onder te inspiratie!

Badmintonbloem
Badminton Minions
Badmintonfiguren
Sleutelhangers

10. Check deze goede voorbeelden van andere clubs

In deze 10 tips zitten al een paar goede voorbeelden van andere (badminton) clubs verwerkt. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan hier het blog wat we hier recent over publiceerden met het verhaal van BC Mix, BV Martinus Amstelveen, DVS Koto Misi, NSBC Stuban & BC Go!

Heb jij ook een leuk voorbeeld van hoe je als vereniging binding met je leden houdt? Laat ons weten wat jij hebt bedacht en doet om je leden betrokken te houden! Mail naar info@badminton.nl en/of post op social media met de hashtag #BadmintonDoenWeSamen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×