Terug

Aan de slag met diversiteit en inclusie op de club? Vraag budget aan!

Wil je op de vereniging aan de slag met Diversiteit & Inclusie? Wist je dat er hiervoor een stimuleringsbudget beschikbaar is!?

De badmintonvereniging speelt met zijn unieke verbindende kracht een belangrijke rol in onze samenleving. Mensen komen er samen, binnen en buiten het veld, sociale drempels verdwijnen. Om hier zoveel mogelijk mensen van te kunnen laten genieten, is een clubklimaat waarin iedereen zich welkom en veilig voelt van groot belang.

Budget om diversiteit en inclusie te stimuleren
Om sportclubs die hier een (extra) stap in willen zetten een zetje in de rug te geven, is er een stimuleringsbudget beschikbaar. Clubs kunnen maximaal 850 euro aanvragen om werk te maken van inclusie en diversiteit op de sportvereniging.

Dit budget kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het binden van nieuwe leden aan de club, om een ontwikkelingstraject voor het bestuur op te starten of een samenwerking met een organisatie in de buurt aan te gaan.

De aanvraag moet gericht zijn op:

  • het versterken of vernieuwen van het sport- en beweegaanbod
  • het bereiken van de doelgroep (vraaggericht)
  • het verhogen van de sportdeelname

Inspiratie nodig?
Al ruim 400 sportclubs verdeeld over ons hele land deden een succesvolle aanvraag voor het sportstimuleringsbudget, verdeeld over de doelgroepen ouderen, sociaal kwetsbare mensen, mensen met een beperking, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een laag inkomen en LHBTI+'ers.

Bekijk hier de voorbeelden.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×