Terug

Aanvragen toernooi(en) seizoen 2020/2021

De toernooien in het huidige seizoen zijn nog volop aan de gang. Om dit in het volgende seizoen ook allemaal goed geregeld te krijgen willen wij nu al naar het seizoen 2020/2021 (van 1 augustus 2020 t/m 31 juli 2021) kijken.

Om ervoor te zorgen dat alle internationale, nationale en regionale badmintonevenementen zo veel mogelijk op elkaar worden afgestemd en dat een toernooi niet alleen op de landelijke toernooikalender gepubliceerd wordt, maar ook zoveel mogelijk de gewenste deelnemers kan trekken, vragen wij om verenigingstoernooi(en) aan te melden zoals hieronder aangegeven.

Toolkit toernooileiders

Badminton Nederland heeft ter ondersteuning van toernooileiders het volgende beschikbaar:

Procedure toernooi aanmelden

Je kan een toernooi het hele jaar door aanmelden. Wij willen wel benadrukken dat het de voorkeur heeft dat de toernooiaanvragen voor het seizoen 2020/2021 uiterlijk 28 februari 2020 worden gedaan. De aanvraag verloopt via het digitale aanvraagformulier dat is te vinden op: http://www.badminton.nl/kalender en dan klikken op ‘evenement toevoegen’.

Geef een ‘uitwijkdatum’ op

Een toernooi kan niet altijd op de eigen opgegeven datum gespeeld worden, omdat er bijvoorbeeld een overlap is met een concurrerend toernooi of evenement. Daarom moet bij aanmelding een zogenaamde ‘uitwijkdatum’ opgegeven worden.

Uitgesloten dagen

Op de volgende dagen mogen geen toernooien worden aangevraagd:

  • Yonex Dutch Open, Almere - 6 t/m 11 oktober 2020
  • FZ Forza NK - 5, 6 en 7 februari 2021
  • Finale Landskampioenschap Eredivisie, ‘s-Hertogenbosch - 27 februari 2021
  • Finaledag bekertoernooi VANDEKOLK Hypothen Cup - 15 mei 2021

Afhandeling van de aanvraag van het toernooi

De aangevraagde toernooien worden direct op de evenementenkalender geplaatst. Als er binnen de Regio op dezelfde datum nog een toernooi wordt aangemeld, dan zal het laatst aangemelde toernooi niet automatisch geplaatst worden op de evenementenkalender. De Regionale Commissie Wedstrijdzaken (RCW) zal in dit geval kijken naar beide toernooien en een beslissing nemen wie het toernooi in het aangevraagde weekend mag organiseren. De Landelijke Commissie Wedstrijdzaken (LCW) kijkt naar de toernooien op dezelfde datum die in de andere Regio’s liggen.

Toernooiheffing/toernooibijdrage

De toernooiheffing en toernooibijdrage bestaan uit:

  1. Toernooibijdrage voor aanmelding toernooikalender
  2. Toernooiheffing

Ad 1 Toernooibijdrage

Voor het aanvragen van toernooien voor het seizoen 2020/2021 worden de volgende kosten in rekening gebracht:

  • Voor een toernooi zonder Referee : € 30,-
  • Voor een eendaags toernooi met Referee : € 85,-
  • Voor een tweedaags toernooi met Referee : € 115,-

Indien een Referee wordt aangesteld, zullen diens onkosten door Badminton Nederland worden betaald vanuit de geïnde bijdrage. De toernooiorganisatie hoeft dit dus niet te doen.

Ad 2 Toernooiheffing

De toernooiheffing betreft een toeslag op de deelname van spelers aan ‘open toernooien’ van lid-verenigingen. Voor iedere deelnemer zal per onderdeel (enkel, dubbel, gemengd) waar deze aan meedoet € 0,75 toernooiheffing worden geheven. Betreft het een zogenaamd teamtoernooi, dan zal € 5,- per team in rekening worden gebracht, ongeacht het aantal spelers in het desbetreffende team en de exacte opzet van het toernooi.

Bijna alle toernooien vallen onder deze heffing, behalve de volgende toernooien:

  • toernooien voor eigen leden, waaronder bijvoorbeeld clubkampioenschappen;
  • slottoernooien van toernooicircuits;
  • onderlinge toernooien (dit zijn toernooien waaraan leden van ten hoogste drie verenigingen deelnemen).

Na afloop van het desbetreffende open toernooi zal Badminton Nederland de organiserende vereniging een factuur sturen. Badminton Nederland gaat ervan uit dat de organiserende vereniging deze opslag doorberekent aan de deelnemende spelers, maar dit is niet verplicht. De vereniging kan de opslag ook vanuit een andere bron betalen.

Licentie toernooiplanner

De licentie voor de toernooiplanner dient door de toernooiorganisator te worden aangevraagd en aangeschaft bij Visual Reality. Het aanvragen van een licentie verloopt via toernooi.nl.

Toernooi ‘onder voorbehoud’ aankondigen is mogelijk

Je kunt een toernooi onder voorbehoud aanvragen. Als je bijvoorbeeld het toernooi van dit seizoen eerst nog wilt evalueren en nog niet zeker is of het toernooi volgend jaar weer wordt voortgezet. Achter de naam van jouw toernooi zet je dan ‘onder voorbehoud’. Belangrijk is dat ook deze aanvraag ‘onder voorbehoud’ uiterlijk 28 februari 2020 wordt ingediend.

Zijn er vragen over het aanvragen van toernooien, dan kun je contact opnemen met de contactpersoon voor toernooien in jouw regio. De gegevens van de contactpersoon staan op de website van de Regio. Deze kun je vinden op www.badminton.nl. In het menu kies je dan voor je eigen Regio.

Bijlage: Principekalender Badminton Nederland 2020/2021

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×