Terug

Amy Tan, Finn Achthoven en Noah Haase drie keer Nederlands kampioen 2019

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni jl. vonden in de Sportcomplex Marienhoeve in Wijk bij Duurstede de Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2019 plaats.

Amy Tan, Noah Haase en Finn Achthoven werden daarbij in maar liefst drie onderdelen Nederlands kampioen.

Amy Tan

Amy Tan wist drie finales te winnen. Ze won in de VE U17 in twee games (21/18, 21/15) van Jaymie Laurens en was in de VD U17 samen met Nadia Choukri met 20/22, 21/10, 21/10 te sterk voor het koppel Kelly van Buiten/ Daphne Jansen. In het GD U17 wist Tan met Finn Achthoven het duo David Sugiharto/ Kelly van Buiten overtuigend te verslaan in twee games.

Finn Achthoven

Naast zijn gewonnen finale met Amy Tan wist Finn Achthoven bij de U17 nog twee titels te veroveren. In de ME U17 won de als eerste geplaatste Achthoven met 21/17 en 21/16 van David Sugiharto en in de MD U17 werden Gijs Schreppers en Dyon van Wijlick ruim met 21/11 en 21/8 verslagen door Finn Achthoven samen met Andy Buijk.

Noah Haase

Bij de jongens U15 werd Noah Haase drie keer eerste. In de finale ME U15 won hij met 21/17, 21/23, 21/18 van David van Dalm. Daarna won hij samen met Rens Lagrouw de MD U15 door David en Rune van Dalm in twee games te verslaan en werd Haase opnieuw kampioen, nu met Kirsten de Wit in het GD U15, door met 21/15, 9/21, 21/16 Rens Lagrouw en Iris van Leijsen te verslaan.

Verder wisten Flora Wang, Mats Duwel en Sam Cuntapay (U13), Kirsten de Wit (U15), Dennis Koppen en Alyssa Tirtosentono (U19) beslag te leggen op twee nationale titels.

Alle winnaars en uitslagen van de Nederlandse Jeugdkampioenschappen zijn terug te vinden op:http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx…