Terug

Badmintonvereniging Hoornse BV trekt zich terug uit de Eredivisie

De club kan geen team meer op de been brengen, omdat een aantal spelers zijn
gestopt. "Dit is heel erg spijtig", zegt de club.

Hoornse BV (HBV) heeft de afgelopen paar jaar met wisselende successen meegespeeld in de eredivisie van het badminton. De laatste twee jaar werd het alleen steeds moeilijker voor HBV om zonder afdoende budget voldoende spelers te vinden die graag voor de club wilde uitkomen. Dit seizoen hebben ze nog de een-na-laatste plek weten te veroveren in de competitie met "behulp" van invallers uit onderliggende teams.

Jammer genoeg zijn er dit jaar weer meerdere spelers gestopt of vertrokken bij HBV, waardoor het bijna onmogelijk werd om nog een eredivisie team samen te stellen voor aankomend seizoen. Daarom heeft de club de moeilijke beslissing genomen om het Eredivisie team terug te trekken uit de hoogste badmintoncompetitie. Hoofdtrainer en coach, Mike van Daal, heeft nog samen met andere behulpzame leden hun uiterste best gedaan om zonder budget spelers te vinden, zowel binnen als buiten de club, om op de minimale wens van 3 vaste heren en 3 vaste dames uit te komen. Jammer genoeg niet gelukt en heeft de technische commissie samen met het dagelijks bestuur van Hoornse BV deze moeilijke beslissing moeten maken. Wij wensen de spelers die al toegezegd hadden te willen spelen voor HBV, succes in het vinden van een ander team binnen de eredivisie (of elders binnen de badminton wereld)!

Hoornse BV is een vereniging waarbij recreatief, competitief en topbadminton samen komen en de sport hoog in het vaandel staat. Met behulp van een team van vrijwilligers en professionele trainers kun je bij de vereniging op een ideale manier doorgroeien naar de top van je kunnen. Daarbij zijn de woorden: ‘sportief en gezellig’ de belangrijkste steekwoorden van de vereniging. Of je nu komt voor een avond shuttles slaan met je vrienden of familie, of een serieus potje badminton. Bij Hoornse BV is het doel om lekker inspannend en gezellig met elkaar bezig te zijn.

Badminton Nederland gaat nu kijken welke vereniging deze plek op gaat vullen.

Bron: Hoornse BV

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×