Terug

Bondscompetitie 2024 - 2025

Vanaf vandaag kunnen er teams ingeschreven worden voor de Bonds- en Mannencompetitie voor het competitieseizoen 2024/2025, dat in september 2024 van start gaat. Over de jeugd- en recreantencompetities volgt binnenkort meer informatie. De inschrijf termijn voor het aanmelden van teams is verlengd tot 15 mei a.s.

Procedure inschrijving

Voor het inschrijven van competitieteams voor de Bondscompetitie en Mannencompetitie wordt gebruik gemaakt van de website https://badmintoninschrijven.nl. Op https://www.badminton.nl/wedstrijd/downloads is een handleiding toegevoegd. De competitiecontactpersoon van jullie vereniging heeft inmiddels de inlogcode ontvangen op het ccp@badminton.nl e-mailadres waarmee je team(s) in kunt schrijven

Bondscompetitie

De indeling van de Bondscompetitie van het huidige competitieseizoen 2023/2024 wordt gebruikt als basis voor de competitierechten van een vereniging voor komend seizoen.

Vrije inschrijving

Vrije inschrijving van teams voor de Bondscompetitie kan dit seizoen vanaf de Vijfde Divisie. Dit betekent dat een nieuw team (die geen competitierechten heeft vanuit het huidige seizoen) aan de Vijfde tot en met de Negende divisie kan worden toegevoegd.

Overstappen naar andere vereniging

Voor spelers die willen overstappen van de ene vereniging naar de andere vereniging geldt dat zij dit voor 1 april 2024 moeten regelen. Spelers die in het seizoen 2023/2024 zijn uitgekomen in de Eredivisie en Eerste divisie moeten het transferformulier invullen en voor 15 mei sturen naar bbijleveld@badminton.nl. Het formulier is te vinden op https://www.badminton.nl/wedstrijd/downloads.

Mannencompetitie

De inschrijving voor de Mannencompetitie is een vrije inschrijving. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met promoties en degradaties. De vereniging kan zelf bepalen in welke van de drie volgende competities een team wordt ingeschreven:

  • Mannen Veer 1 (staat gelijk aan 5e divisie)
  • Mannen Veer 2 (staat gelijk aan 6e divisie)
  • Mannen Nylon (staat gelijk 8e divisie nylon)

Doordeweeks spelen

Verenigingen die teams hebben die alleen doordeweeks willen spelen, kunnen bij het kiezen van de speeldag dit specifiek aangeven. We zullen deze teams dan zoveel mogelijk bij elkaar in de afdelingen zetten. Let wel, dit is afhankelijk van het aantal teams. Ook kan dit leiden tot grotere reisafstanden.

Extra promotie

Verenigingen kunnen aanvragen indienen voor extra promotie voor teams. Dit kan door het insturen van het Formulier Extra Promotie (te vinden op https://www.badminton.nl/wedstrijd/downloads). De teams die worden aangemeld voor extra promotie komen op een lijst te staan en worden benaderd nadat de teams die op de reguliere reserve promotielijsten staan zijn gepromoveerd.

Sluitingsdatum en het vervolg

Het is mogelijk om tot en met 15 mei teams aan te melden. Na de inschrijfdeadline wordt er gestart met de eerste indeling. Deze indeling gebeurt op basis van de reisafstand en speelsleutel; daarna gaat het eerste concept naar de verenigingen. Verenigingen krijgen dan 10 dagen de tijd om te reageren.

Na het verwerken van de opmerkingen van de verenigingen is de definitieve indeling uiterlijk eind mei rond. Uiteraard zal geprobeerd worden om de conceptindeling te handhaven, maar deze kan afwijken door de opmerkingen van de verenigingen. Het speelsleutelschema voor de Eredivisie & Eerste divisie en het speelsleutelschema voor de Tweede divisie en lager is toegevoegd op https://www.badminton.nl/wedstrijd/downloads.


Nadat de indeling definitief is, wordt de indeling naar de verenigingen gestuurd. Publicatie op toernooi.nl volgt dan eind juni/begin juli.

Vragen?

Als er vragen zijn of problemen met het halen van de deadline van 15 mei om teams aan te melden neem dan z.s.m. contact op met Birgit Bijleveld via bbijleveld@badminton.nl.


Schrijven jullie de teams weer in om er samen een mooi competitieseizoen van te maken!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×