Terug

Caljouw naar halve finale op Yonex Dutch Open

Mark Caljouw heeft de halve finale van het mannenenkel bereikt op de Yonex Dutch Open 2018. In Topsportcentrum Almere won de Nederlander met 21-12 en 21-16 van de Maleisiër Joo Ven Soong. Daarnaast zorgde het mannendubbel Robin Tabeling/Jelle Maas voor een stunt en staat Selena Piek zaterdag in twee halve finales.

23-jarige Mark Caljouw nam het in zijn kwartfinale op tegen Joo Ven Soong uit Maleisië. De Maleisiër was hem eerder in z’n carrière al tweemaal de baas, maar nu mocht de DKC-speler juichen. Hij won op indrukwekkende wijze met 21-12 en 21-16 en speelt in de halve finale tegen Sourabh Verma uit India.

Stunt

Robin Tabeling en Jelle Maas (als vijfde geplaatst) zorgden voor een stunt van formaat in het mannendubbel. Het Nederlandse koppel speelde sterk tegen de nummer één van de plaatsingslijst uit Indonesië Berry Agriawan/Hardianto Hardianto (WR-16). Met 21-18 en 22-20 was de winst voor Tabeling en Maas. Het mannendubbel Jacco Arends/Ruben Jille was dichtbij een stunt. Het Oranje-duo speelde met bravoure tegen het als tweede geplaatste Indonesische koppel Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso, maar kwam met 21-15, 15-21 en 22-20 net te kort.

Twee halve finales voor Piek

Selena Piek staat morgen in de halve finales van het gemengddubbel en het vrouwendubbel. Met Cheryl Seinen aan haar zijde had ze een zware kluif aan het Engelse koppel Chloe Birch/Lauren Smith, maar na veel lange rally’s wist het Nederlandse duo met 21-19, 17-21 en 21-14 te winnen.

In het gemengddubbel met Jacco Arends kende Piek een stroeve start. Tegen het Deens koppel Mikkelsen en Mai Surrow duo kwam het als derde geplaatste koppel al snel 10-5 achter in de eerste game, maar wist daarna het spel naar zich toe te trekken. Uiteindelijk wonnen Arends en Piek met 21-16, 9-21 en 21-14 van de Denen.

Voor de andere twee Nederlandse koppels in de kwartfinale viel helaas het doek. Imke van der Aar en Ruben Jille speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen het eerste geplaatste koppel Marcus Ellis en Lauren Smith uit Engeland. Het jonge duo speelde goed maar kwam met 21-14 en 21-18 te kort. Ellis en Smith zijn zaterdag de tegenstanders van Arends/Piek in de halve eindstrijd. Robin Tabeling en Cheryl Seinen waren in een lange partij met 20-22, 21-14 en 21-12 de mindere van de Denen Mathias Bay-Smidt en Rikke Søby.

Kijk hier voor het complete speelschema en de uitslagen van de Yonex Dutch Open 2018.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×