Terug

Voor tweede keer clusterbijeenkomst in Epe

Donderdag 10 november j.l. was er weer een clusterbijeenkomst in Epe, in Sporthal PWA. Gastvereniging was flagship BC ’70 Veluwe, vertegenwoordigd door flagshipcontactpersoon Richard Dijk.

Vanuit het regioteam waren regiomanager Rob Salawan Bessie, RCW-voorzitter John Appels, regiocompetitieleider Everlien Salawan Bessie en Felicia Versantvoort aanwezig. Barbara Mura, regiocontactpersoon voor Centrum was er bij vanuit het bondsbureau.

De verenigingen Badminton ’80 Wezep, BC ’70 Veluwe, Ellaar, Epe, HBC Heerde, RAP Linschoten, Netwerk en Ricochet hebben knelpunten en zorgen met elkaar gedeeld, voornamelijk op het gebied van ledenwerving en -behoud, gekoppeld aan een gemeentelijk accommodatiebeleid, dat voor badmintonverenigingen niet helpt en in veel gevallen hun ontwikkeling en zelfs groei tegenwerkt. 

Het bondsbureau gaf aan hierbij te kunnen helpen en landelijk met andere bonden bezig is met een ‘lange adem-traject’ dat uiteindelijk wel vruchten zal afwerpen. Verder werd nogmaals sterk de behoefte benadrukt om de regiocompetitie flexibeler te maken en de te lange afstanden te verkorten, maar wel met behoud van de uitdaging in de wedstrijden. Zowel de regionale als de landelijke organisatie gaven aan hiermee bezig te zijn en te verwachten in 2017 al zichtbare resultaten te kunnen laten zien. Ook over het aantrekken en behouden van leden en met name van jeugd werd een aantal ideeën uitgewisseld. Vanuit het bondsbureau werd kort verteld hoe de activiteiten van het Jaarplan 2017 zullen bijdragen aan de concrete ondersteuning waar verenigingen behoefte aan hebben; behoeften die ‘opgehaald’ zijn en worden via de Verenigingsmonitor en alle ontmoetingen, zoals die van vanavond. Tot slot werd het onderwerp sponsoring aangesneden waarbij aangegeven werd dat met name bij activiteiten voor aangepaste sporters mogelijkheden liggen om een financiële bijdrage te vinden.

Nadat de aanwezigen met elkaar uitgesproken hadden de bijeenkomst als nuttig en plezierig te hebben ervaren, werd de avond afgesloten met een borrel.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×