Terug

Online regiovergaderingen in september

Als gevolg van de lockdown door het coronavirus hebben de regiovergaderingen dit voorjaar niet plaats kunnen vinden. Bij de regiovergaderingen moeten dit jaar ook nieuwe afgevaardigden worden gekozen, maar door het opschorten van de regiovergaderingen is er nu een bijzondere situatie ontstaan.

De Reglementscommissie (RC) heeft begin mei aangegeven dat regiovergaderingen reglementair digitaal mogen worden gehouden. De RC achtte uitstel tot na juni alleen denkbaar als de vergaderingen in redelijkheid niet fysiek en ook niet digitaal voor 1 juli kunnen worden gehouden. Op basis van de informatie van NOC*NSF leek het de RC goed mogelijk om aan de reglementaire eisen voor een digitale regiovergadering te voldoen. De RC heeft daarom gevraagd tijdig digitale regiovergaderingen voor te bereiden.

Het bondsbestuur heeft toen besloten niet mee te gaan in dit oordeel, omdat de regiovergadering het moment is om van verenigingen te horen wat zij vinden van het gevoerde beleid en eventuele voorstellen. Daarom hebben bestuur en directie de voorkeur gegeven aan het uitstellen van de regiovergaderingen tot het weer toegestaan is om ze fysiek te houden en niet gekozen voor digitaal vergaderen.

Daarbij is het bestuur bij de keuze voor uitstel tot een fysieke mogelijkheid ervan uitgegaan dat de afgevaardigden, zoals in onze Statuten staat, in functie blijven tot de dag voor de Jaarvergadering, die we ook fysiek willen houden en daarom hebben uitgesteld tot het najaar (uitstel mogelijk door wijziging in de wet vanwege de corona-situatie). Zo zou het ook mogelijk zijn om een Bondsvergadering te organiseren, indien de corona-situatie aanleiding geeft tot raadpleging van de afgevaardigden.

De RC heeft vervolgens eind mei geoordeeld dat de termijn van de zittende afgevaardigden op basis van de statuten eindigt op uiterlijk 29 juni 2020 en dat er gezien de omstandigheden geen reden is om van de statuten af te wijken. Het oordeel van de RC was om zo snel mogelijk regiovergaderingen te houden waarin nieuwe afgevaardigden worden gekozen.

Naar aanleiding van dit advies is er in juni een overleg geweest tussen RC, bestuur en directie. Om deze ongewenste situatie zo spoedig mogelijk te verhelpen, organiseren we in september digitale regiovergaderingen. Deze regiovergaderingen zijn uitsluitend bedoeld om afgevaardigden te kiezen. Indien de maatregelen het toestaan zullen er later in het jaar fysieke regiovergaderingen plaatsvinden.

De verenigingen ontvangen op korte termijn meer informatie over de digitale regiovergaderingen.

Planning digitale regiovergaderingen

Donderdag 10 september 20.00 uur – Noord-Brabant

Zaterdag 12 september 12.00 uur – Centrum

Maandag 14 september 20.00 uur – Zuid-West

Donderdag 17 september 20.00 uur – Limburg

Maandag 21 september 20.00 uur – Oost

Donderdag 24 september 20.00 uur – Noord

Maandag 28 september 20.00 uur – Noord-Holland

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×