Terug

Kick-off Eredivisie Badminton: openingsdag met 40 wedstrijden op topniveau

Zaterdag 8 september om 15.00 uur start de Eredivisie Badminton, seizoen 2018/2019​. Sinds een aantal jaren is er een officiële kick-off waarbij alle teams uit de Eredivisie hun openingswedstrijd spelen op één locatie.

Dit jaar is DKC uit Den Haag gastheer en organisator van de kick-off. De finale van de Eredivisie is op 9 maart 2019 in Maaspoort Sports and Event Centre in ’s Hertogenbosch.

Landskampioen Duinwijck BC kan meteen aan de bak, want gastheer DKC, ook behorend bij de favorieten, is de tegenstander. AviAir Almere BV, vorig seizoen verliezend finalist, opent nu tegen Le Credit Sportif Velo uit Den Haag. Bekijk HIER het volledige speelschema

LET OP: DE TOEGANG IS GRATIS !!!

26e landstitel?

Op voorhand is niet te voorspellen wie nu werkelijk de grote favorieten zijn. Jules Bakker, voorzitter van BC Duinwijck koestert nog steeds de vorig seizoen behaalde 25e (!) landstitel maar of de 26e landstitel er aan komt, weet hij niet.

"We zien steeds meer Nederlandse spelers terugkeren naar de Nederlandse competitie. Dat is een goede zaak. De concurrentie wordt groter en dat betekent méér en mooiere wedstrijden. Voor ons is het eerste doel uiteraard het behalen van de kampioenspoule. Dán uiteraard het behalen van de finale en wie weet zullen we dan opnieuw de beker omhoog kunnen houden. Echter, niets is vanzelfsprekend.”

foto: Duinwijck was uiteraard blij met de 25e landstitel uit de clubhistorie maar nu gaat het nieuwe seizoen beginnen. Op naar de 26e landstitel of wordt het.... ?


‘En de verrassing wordt….’

Jules Bakker is vooral benieuwd naar de verrichtingen van Hoornse BV, dat dit jaar is teruggekeerd op het hoogste niveau. “Ik zie tot mijn vreugde dat Hoornse BV, als promovendus, de competitie op het hoogste niveau zeer serieus neemt en volop energie en ambitie uitstraalt. Ik verwacht dat zij een woordje kunnen gaan meespreken richting de kampioenspoule; ik sluit die verrassing niet uit.”

Presentatie Kampioensbeker

De voorzitter van Duinwijck BC zal in ieder geval zelf nog vóór de line-up, komende zaterdag, de vorig jaar behaalde kampioensbeker aan het publiek presenteren en daar ook nog een korte speech op houden. 

“Natuurlijk willen we in 2019 de beker opnieuw naar Haarlem halen, maar de beker is ook de inspiratie voor de andere teams om het beste er uit te halen. We moeten dus even laten zien waar het ons allemaal dit seizoen weer om gaat.” 

“We hebben veel zin in de kick-off. Het is goed om te zien dat de organisatie sinds vorig jaar voor een deel uit de club zelfs voort komt. DKC legt een koppeling met een goed doel en heeft het organisatorisch piekfijn voor elkaar. Deze kick-off evolueert elk jaar; ik ben daar blij mee. Dat is goed voor de badmintonsport.” 

Feest

Imre Wijers, organisator bij DKC, is blij dat het eindelijk zo ver is. “Na maanden van voorbereiding gaat het dan gebeuren. Je merkt dat iedereen er zin in heeft. Een kick-off is ook een feest. Niet alleen topbadminton, maar ook lekker eten, goede muziek en een fantastisch weerzien voor iedereen na de zomervakanties.” 

Uitreiking VLOGPROMOTIE-AWARD 

Rond 18.00 uur (afhankelijk van het verloop van de wedstrijden) zal ook nog de nieuwe VLOG-PromotieAward worden uitgereikt aan die Eredivisievereniging die het leukste promotiefilmpje voor de kick-off heeft gemaakt. 

Badminton-minnend Nederland heeft kunnen stemmen op de gemonteerde promotiefilm die op de Social Media kanalen van Badminton Nederland is gedeeld. In de eerste 24 uur na het online zetten, was het vlog al méér dan 4000 keer bekeken. 

De vlog is te HIER te bekijken.

LET OP: DE TOEGANG IS GRATIS !!!


PROGRAMMA KICK-OFF: 

DKC-hal / Sporthal Hogeveld
Panamaplein 30
2548 HJ Den Haag
Bekijk de locatie in Google Maps

15.00 uur
Presentatie van de kampioensbeker aan het publiek door Jules Bakker, voorzitter van landskampioen Duinwijck.

Aansluitend:
De line-up van de 10 Eredivisieteams.

Aansluitend (circa 15.20 uur)
Aanvang van de wedstrijden:

DKC – Duinwijck BC
Van Zijderveld BV – Smashing
TFS Barendrecht – Amersfoort
Hoornse BV – Goldinvestment Roosterse BC
Le Credit Sportif VELO – AviAir Almere BV

Elke partij bevat 8 wedstrijden. In totaal dus 5 x 8 = 40 wedstrijden.

Bekijk de DETAILS van het wedstrijdprogramma van de eerste dag.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×