Terug

FZ Forza Internationale Master toernooi

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018 vindt het jaarlijkse FZ Forza Internationale Master toernooi van BC Amersfoort plaats, in de vertrouwde Juliana van Stolberghal.

Het toernooi maakt deel uit van het Master Circuit van Badminton Nederland. Naast de master categorie, wordt er gespeeld in de 4, 6 en 8. Met ruim 160 weer sterker bezet dan andere jaren. Met name de master categorie is met bijna 40 deelnemers in zowel de ME als de VE zeer goed bezet.

Categorie Master 

In de master categorie is de te kloppen man Alex Vlaar (1). met de afmelding voor de ME van Michiel Kruijt (2), ontstaan er kansen voor Aram Mahmoud (3) en Thomas Sibbald. Bij de dames zijn de hoogste verwachtingen voor Ieva Pope (1) met als belangrijkste concurrent, Manon Sibbald (2) gevolgd door Dorien Lups (3) en Raquel Humpris (4). Maar mede door het sterke deelnemers veld, zou er zomaar een verrassing in kunnen zitten. Mogelijk door de lokale favorieten Remco Pots of Meike Versteeg. Bij de MD doet Michiel gelukkig wel mee en is samen met Thomas Weijers als 1e geplaatst. De verwachte tegenstander in de finale is het als 2e geplaaste koppel Jerry Natenstedt/Ralph Starren. De VD moet een prooi worden voor Dorien met Tamara v/d Hoeven (1), voor Raquel en Manon (2). Michiel en Tamara voeren ook in de GD de plaatsingslijst aan. Op de tweede plek staat Jerry samen met Mandy Lenderink om zet van de titel af te houden.

Categorie 4 

Bij mannenenkel staat de Amersfoortse hoop Gilles de Kock als hoogste ingeschaald, met Tim Merckens (2) om dit te voorkomen. Jong talent Kirsten de Wit moet het bij de dames gaan waarmaken en moet waarschijnlijk zich als laatste ontdoen van Nienke Kwakkenbos. Dennis Everdijks(3)/Denzell van Soerland (4) en Diede Odijk(3)/Ashley Seinen(4) gaan proberen dit allemaal te voorkomen en zelf de titel te pakken. In de MD staat Denzell wel 1e geplaast, samen met Dtau Landman. Gilles moet samen met Vincent Braaksma, genoegen nemen met een plek onderin het schema als 2e geplaatst. Kirsten en Ashley (1) nemen het in de VD op tegen het Amersfoorter duo Jamie van Kleinwee/Zoey Tammer, die na hun kampioenschap hopelijk in goede vorm steken.

Categorie 6 

Dit jaar wat minder bezet is de categorie 6. In de ME en VE gaan Dyon van Wijlick (1) en Karlijn v/d Lee (1) strijden voor het hoogste podium en moeten volgens de verwachting als laatste afrekenen met Dennis de Jong (2) en Natasje v/d Berg (2). De MD moet een prooi worden voor Ezra Gommers/Bodhi Lensen (1), met als naaste uitdagers Dyon samen met Jonathan Li(2). In de VD geen plaatsingen en ligt het open. De GD zal een strijd gaan worden tussen de ervaring en de jeugd met Robert Rosendal/Cindy Evers (1) en Rens Lagrouw/Chloe Li(2).

Categorie 8 

In de 8 slecht 1 onderdeel, de VE. Hier zal het een strijd worden tussen Lisa Stroosma, Megan Pardi en Maaike Janz.

Het weekend staat weer garant voor explosiviteit en strijd op alle niveau’s. We wensen alle deelnemers succes en we zorgen gezamenlijk voor een mooi en sportief toernooi.

Toernooi commissie BC Amersfoort

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×