Terug

Vrijwilligers in het zonnetje gezet op finaledag Eredivisie

Badminton Nederland heeft een nieuwe traditie in het leven geroepen. We hebben het over het zgn. Husseltoernooi dat werd gespeeld voorafgaand aan de finale van de Eredivisie. Het Husseltoernooi werd georganiseerd voor de vrijwilligers die actief zijn voor Badminton Nederland.

Jos Esveld was benoemd tot Referee en hij kon meteen terugkijken op een ontspannen ochtend waar de vrijwilligers van Badminton Nederland een ontspannen toernooitje met elkaar speelden.

Ideeën uitwisselen

"Leuk om sportief bezig te zijn," zo zegt Jos. "Maar het biedt ook mogelijkheden. De vrijwilligers komen uit het hele land, niet iedereen kent elkaar persoonlijk maar zo een sportief evenement als dit biedt wel de kans om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen. Bijvoorbeeld om het eens te hebben hoe we met z'n allen de badmintonsport nog meer kunnen promoten."

foto; Het Husseltoernooi. Vrijwilligers leren elkaar kennen, spelen met elkaar en wisselen ideeën uit. Een nieuwe traditie is gestart.


De nieuwe bondsvoorzitter, Michel Bezuijen, deed ook mee. Met een brede glimlach. 

"Moeilijker dan ik dacht! Maar wel heel leuk. Gelukkig hebben mijn tegenstanders van vandaag een beetje rekening met me gehouden! Het was echter bovenal leuk om met al deze mensen, die veel van hun vrije tijd in de sport investeren, van gedachten te wisselen."

Jos Esveld hoopt dat volgend jaar de groep zal groeien.  "Een goede traditie is gestart."

foto: Jos Esveld overhandigt de wisseltrofee aan Jeroen Beelen.

VIP

Dat de vrijwilligers ook gewoon échte VIPS zijn, is natuurlijk overduidelijk. En daarom waren ze ook bij de speciale VIP-bijeenkomst die in het restaurant werd georganiseerd. Daar ontving Jeroen Beelen, afgevaardigde uit de regio Oost, zijn beker voor het winnen van het Husseltoernooi en nam ook Michel Bezuijen nog even het woord.

"Ook ik dank al die vrijwilligers voor al hun inzet. Laten we met z'n allen de sport weer heel groot maken."

Business Meets Sports

Aansluitend volgde een boeiende lezing van Marco Hoogland en Maartje Krekelaar onder de titel Business Meets Sports. 

Laatstgenoemde is tophockeyster bij Den Bosch. Zij vertelde wat topsport voor haar betekende én hoe je je teamgenoten en andere begeleiding altijd hard nodig hebt om het beste uit jezelf en het beste uit je team te halen.

"Nee, topsport is niet altijd even leuk," erkende de 22-jarige Maartje die intussen ook al tientallen interlands op haar naam heeft staan. 

"Je moet weten wat winnen is. Heleboel topsporters-in-spé denken dat ze weten wat winnen is, maar je moet het écht. Wat wil je er voor laten? Wat wil je er voor doen?"

Sfeerreportage

Badminton Nederland heeft met hulp van een filmploeg een sfeerreportage van de bruisende finaledag laten maken. Zo werd  de lijnrechters gevraagd wat hen nu motiveerde om een gehele dag op scherp te staan en hoe je in staat bent om in een fractie van een seconde te bepalen of een bal 'in' of 'uit' is."

28958692 1875446685849942 3233506316802588672 O

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×