Terug

Halve finales Scottish Open 2017 oranje gekleurd

Bij de Scottish Open in Glasgow hebben Mark Caljouw, Soraya De Visch Eijbergen en de koppels Cheryl Seinen/ Selena Piek, Jelle Maas/ Robin Tabeling, Jacco Arends/ Ruben Jille, Jelle Maas/ Imke van der Aar, Jacco Arends/ Selena Piek, Robin Tabeling/ Cheryl Seinen de halve finales weten te bereiken.

Mannenenkel

In het mannenenkel neemt de als zesde geplaatste Mark Caljouw het in de halve finales op tegen de Fransman Lucas Corvee. Mark wist in zijn kwartfinale met 21/16, 21/8 te winnen van Gurusaidutt R.M.V. uit India en had eerder op de dag al de Deen Victor Svendsen in drie games verslagen: 23/21, 14/21, 21/10.

Vrouwenenkel

Soraya De Visch Eijbergen moet het opnemen tegen de als nummer één geplaatste Schotse Kirsty Gilmour, na met 17/21, 21/12, 21/16 gewonnen te hebben van de als vierde geplaatste Linda Zetchiri uit Bulgarije. Ook wist zij al de Deense Sofie Holmboe Dahl (zevende geplaatst) in twee games te verslaan (21/14, 21/16).

Gayle Mahulette werd uitgeschakeld, zij verloor van de als tweede geplaatste Spaanse Beatriz Corrales met 20/22 en 16/21.

Vrouwendubbel

In het vrouwendubbel wist het koppel Cheryl Seinen/ Selena Piek  te winnen van de Engelse vrouwen Jenny Moore en Victoria Williams (als vierde geplaatst)  met twee keer 21/18 en werd in de kwartfinale het Deense duo Julie Dawall Jakobsen/ Ditte Soby met 21/19, 21/12 verslagen. In de halve finales zijn het nummer één geplaatste Russische koppel Anastasia Chervyakova/ Olga Morozova hun tegenstander.

Iris Tabeling met haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser hadden de eerste ronde een bye, wonnen de tweede ronde eenvoudig (21/8, 21/9) van het koppel  Mai Surrow/ Josephine van Zaane uit Denemarken, maar moesten daarna in de kwartfinale met 13/21, 14/21 hun meerdere erkennen in het duo Anastasia Chervyakova/ Olga Morozova uit Rusland.

Mannendubbel

De mannendubbels Jelle Maas/ Robin Tabeling en Jacco Arends/ Ruben Jille staan ook in de halve finales en nemen het daarin op tegen respectievelijk Ben Lane en Sean Vendy uit Engeland en het Franse koppel Bastian Kersaudy/ Julien Maio. In de kwartfinales wisten Jelle en Robin (als zevende geplaatst) in twee games met 21/19, 21/15 te winnen van Oliver Leydon-Davis (Nieuw-Zeeland) en Lasse Molhede (Denemarken). De als achtste geplaatste Jacco en Ruben versloegen met 21/18, 21/19 het als vierde geplaatste Deense koppel Frederik Colberg/ Rasmus Fladberg.

Gemengd dubbel

Één van de halve finales wordt een Nederlands onderonsje: het koppel Jelle Maas/ Imke van der Aar neemt het daarin op tegen het duo Jacco Arends/ Selena Piek. Jelle en Imke wonnen hun kwartfinale met 21/19, 21/14 van het als achtste geplaatste Franse koppel Bastian Kersaudy/ Lea Palermo, na eerder al Ben Lane en Jessica Pugh uit Engeland (als derde geplaatst) te hebben verslagen. Jacco en Selena zorgden er met 21/19, 21/14 voor dat het als eerste geplaatste koppel Sam en Chloe Magee uit Ierland werd uitgeschakeld.

In de andere halve finale nemen Robin Tabeling en Cheryl Seinen het op tegen het Deense duo Mikkel Mikkelsen/ Mai Surrow, na winst in de kwartfinales op het Engelse koppel Gregory Mairs/ Jenny Moore met 21/16, 21/14.

Alex Vlaar en Iris Tabeling werden in twee games (16/21, 18/21) uitgeschakeld door Bastian Kersaudy en Lea Palermo uit Frankrijk.

Kijk voor alle uitslagen en het speelschema op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=7B997052-4F3F-4D4A-83ED-07DF6B7AA937&c=NEDBekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×