Terug

Informatie FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari vinden de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018 in Topsportcentrum Almere plaats.

Loting

Op 23 januari 2018 heeft de loting plaatsgevonden. Klik hier voor de loting.

Plaatsing

Voor het FZ Forza NK 2018 heeft de toernooileiding de plaatsing voor het FZ Forza NK vrijgegeven. Deze zijn gedaan op basis van de Nationale Ranglijst Badminton van week 1-2018.

Mannenenkelspel

Voor het kwalificatietoernooi waarbij wordt gestreden om 6 plaatsten in het hoofdtoernooi zijn de volgende spelers geplaatst:

 1. Rick Steuten
 2. Sebastiaan Li
 3. Dennis Koppen
 4. Ruud Nagel
 5. Niels Veenstra
 6. Jasper Koppen
 7. Harald Hiemstra
 8. Tim Vaessen

Voor het hoofdtoernooi zijn de volgende spelers geplaatst:

 1. Mark Caljouw
 2. Nick Fransman
 3. Alex Vlaar
 4. Michiel Kruijt

Vrouwenenkel

Voor het kwalificatietoernooi waarbij wordt gestreden om 4 plaatsten in het hoofdtoernooi zijn de volgende spelers geplaatst:

 1. Mireille van Daal
 2. Meike Versteeg
 3. Chloe Mayer
 4. Denise Hall
 5. Feng Groothuijse
 6. Judith van Cruchten

Voor het hoofdtoernooi zijn de volgende spelers geplaatst:

 1. Gayle Mahulette
 2. Soraya de Visch Eijbergen
 3. Manon Sibbald
 4. Tamara van der Hoeven

Mannendubbelspel

Voor het kwalificatietoernooi waarbij wordt gestreden om 6 plaatsten in het hoofdtoernooi zijn de volgende koppels geplaatst:

 1. Lars Kros/Timo Stoffelen
 2. Dennis Koppen/Jasper Koppen
 3. Noah Jongen/Ruben Kweekel
 4. Elano Nijkamp/Remco Pots

Voor het hoofdtoernooi zijn de volgende koppels geplaatst:

 1. Robin Tabeling/Jelle Maas
 2. Jacco Arends/Ruben Jille
 3. Jim Middelburg/Alex Vlaar
 4. Michiel Kruijt/ Léon Nottelman

Vrouwendubbelspel

Voor het kwalificatietoernooi waarbij wordt gestreden om 4 plaatsten in het hoofdtoernooi zijn de volgende koppels geplaatst:

 1. Wendy Slaats/Maureen Tan
 2. Marije Bloem/Mandy Lenderink

Voor het hoofdtoernooi zijn de volgende koppels geplaatst:

 1. Selena Piek/Cheryl Seinen
 2. Imke van der Aar/Debora Jille
 3. Samantha Cuntapay/Iris Tabeling
 4. Milou Lutgers/Alyassa Tirtosentono

Gemengddubbelspel

Voor het kwalificatietoernooi waarbij wordt gestreden om 8 plaatsten in het hoofdtoernooi zijn de volgende koppels geplaatst:

 1. Ties van der Lecq/Milou Lutgers
 2. Ruud Nagel/ Kristey Latukolan
 3. Brandon Bessem/Ella Peters
 4. Jasper Koppen/Rosalie Teuben
 5. Luc Maessen/Romy de Laak
 6. Ralph Starren/Vera Kampman

Voor het hoofdtoernooi zijn de volgende koppels geplaatst:

 1. Robin Tabeling/Cheryl Seinen
 2. Jacco Arends/Selena Piek
 3. Jelle Maas/Imke van der Aar
 4. Alex Vlaar/Iris Tabeling

Programma

 Vrijdag  2 februari:    10.00 uur - 21.00 uur kwalificatietoernooi

 Zaterdag 3 februari:  10.00 uur - 21.00 uur eerste ronde en kwartfinales

 Zondag 4 februari:     10.00 uur -17.00 uur halve finales en finales

Kaartverkoop

Kaarten voor volwassenen kosten 8,50 euro in de voorverkoop en aan de kassa op wedstrijddagen 10 euro. De jeugd tot en met 17 jaar heeft gratis toegang. Het kwalificatietoernooi op vrijdag 2 februari is voor iedereen gratis toegankelijk.

Bestel hier jouw kaarten!

Actie verenigingen

Badminton Nederland biedt twee vrijkaarten per vereniging aan voor de FZ Forza NK op zaterdag 3 of zondag 4 februari 2018 in Topsportcentrum Almere en twee vrijkaarten per vereniging voor de Finale Landskampioenschap Eredivisie op zaterdag 10 maart 2018 in de Maaspoort Sports & Events  in 's-Hertogenbosch.

Klik hier om aan te geven of jouw vereniging gebruik wil maken van het aanbod van Badminton Nederland.

Als meer leden van jouw vereniging mee willen naar één van de bovengenoemde evenementen, kunnen zij kaarten bestellen via kaartverkoop. Tegen korting in de voorverkoop kunnen zij dan de evenementen bezoeken.

Actie voor de kampioenen

De kampioen(en) van jouw vereniging willen we belonen met hun prestatie. Kom met het hele team (inclusief 1 coach) naar de FZ Forza NK op zondag 4 februari 2018 in Topsportcentrum Almere. Wat moet je doen?

Stuur een e-mail naar info@badminton.nl en zet daarin:

- welk team kampioen is geworden en in welke klasse;

- de namen van de spelers, coach en wie de contactpersoon is. (de contactpersoon is degene die in Almere als enige de toegangsbewijzen kan ophalen);

- na het versturen van de e-mail ontvang je aanvullende informatie.

Persaccreditatie

Vertegenwoordigers van de media kunnen voor de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018 een persaccreditatie aanvragen. Klik hier om een persaccreditatie aan te vragen. Deadline voor de accreditatie-aanvraag is 1 februari 2018!

Side-events

Zaterdag 3 februari 

Nationaal jeugdtoernooi

Voor de 5e keer op rij, zal op 3 februari 2018 tijdens de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen in Almere, een jeugdtoernooi georganiseerd gaan worden. Dit toernooi is bestemd voor beginnende jeugdspelers, en voor ervaren- en minder ervaren competitie spelende jeugd. 

Elke deelnemer heeft gratis toegang tot de NK en begeleiders kunnen toegangskaarten met korting kopen. Voor 1 februari en bij digitale betaling bedraagt een toegangsbewijs € 4,00 per stuk en € 6,00 voor elk volgend kaartje.

 De inschrijving is gesloten en het toernooi zit vol. Klik hier voor informatie over het toernooi.

Zondag 4 februari

Mixtoernooi ABC’14

Opnieuw organiseert de Almeerse Badminton Club ABC’14 voor de 6e keer het Mixtoernooi in de Breedtesporthal te Almere. Aan dit toernooi mogen spelers van het niveau Divisie, hoofdklasse-competitie t/m recreanten meedoen.

Om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen zullen alle mix-dubbels in poulevorm gespeeld worden. De organisatie streeft ernaar iedereen 5 of 6 wedstrijden te laten spelen.De inschrijving is gesloten en het toernooi zit vol. Klik hier voor informatie over het toernooi.

Meelopen aan de hand van badmintontoppers

Voor de FZ Forza NK 2018 zijn we op zoek naar kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar, die tijdens de halve finales en finales op zondag 4 februari 2018, aan de hand van de halve finalisten en finalisten de badmintonarena willen betreden.

De halve finales vinden plaats op zondag 4 februari 2018 vanaf 10.00 uur in het Topsportcentrum in Almere. De ouder/begeleider kan in de voorverkoop met korting een toegangskaart aanschaffen via kaartverkoop FZ Forza NK 2018.

Aanmelden kan via: https://www.flexmail.eu/f-b826...

Historie

De Nederlandse kampioenen van 2017 waren Gayle Mahulette (vrouwenenkel), Mark Caljouw (mannenenkel), Robin Tabeling/ Cheryl Seinen (gemengd dubbel), Cheryl Seinen/ Iris Tabeling (vrouwendubbel) en Robin Tabeling/ Jelle Maas (mannendubbel).

Klik hier voor het volledige overzicht met alle winnaars voor die tijd.

Locatie

Topsportcentrum Almere,  Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB in Almere.

Routebeschrijving

Auto: Vanuit de richting Amsterdam én vanaf de richting Lelystad neemt u op de A6 afslag 2 (Almere Poort). Onderaan de afrit slaat u rechtsaf. Nadat u onder de snelweg door bent gereden, slaat u meteen rechtsaf de Elementendreef op (parallel aan de A6). Bij de eerste verkeerslichten gaat u rechtdoor. Bij de volgende kruising met verkeerslichten slaat u linksaf (Olympialaan). Volg verder de aanwijzingen van de parkeerbeheerders. Vanaf de parkeerplaats is het vijf minuten lopen naar het Topsportcentrum. 

Openbaar vervoer: Het NS-station Almere Poort en het naastgelegen busstation bevinden zich op enkele minuten loopafstand van het Topsportcentrum. Er stoppen meerdere treinen per uur. Daarnaast zijn er meerdere rechtstreekse regioverbindingen per Connexxion-bus.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×