Terug

Inschrijving Bondscompetitie 2023-2024 open

In februari 2023 is het seizoen afgelopen en zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gestart. Om de competitie voor volgend seizoen goed te organiseren is het belangrijk dat de teams op tijd worden ingeschreven. Schrijven jullie de teams weer in om er samen een mooi competitieseizoen van te maken?!

Inschrijven teams t/m 1 april
Vanaf 19 maart kunnen er teams ingeschreven worden voor de Bondscompetitie en Mannencompetitie voor het competitieseizoen 2023/2024, die in september van start gaan. Vrije inschrijving van teams voor de Bondscompetitie kan dit seizoen vanaf de Vijfde Divisie.

Procedure inschrijving
Voor het inschrijven van competitieteams voor de Bondscompetitie en Mannencompetitie wordt gebruik gemaakt van een speciale website. Inmiddels hebben de CCP’ers de inlogcode ontvangen om jullie team(s) in te schrijven.

Bondscompetitie
De indeling van de Bondscompetitie van het huidige competitieseizoen 2022/2023 wordt gebruikt als basis voor de competitierechten van een vereniging voor komend seizoen.

Overstappen naar andere vereniging
Voor spelers die willen overstappen van de ene vereniging naar de andere vereniging geldt dat zij dit voor 1 april 2023 geregeld moeten hebben.

Mannencompetitie
De inschrijving voor de Mannencompetitie is een vrije inschrijving. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met promoties en degradaties. De vereniging kan dus zelf bepalen in welke van de drie volgende competities een team wordt ingeschreven:
• Mannen Veer 1 (staat gelijk aan 5e divisie)
• Mannen Veer 2 (staat gelijk aan 6e divisie)
• Mannen Nylon (staat gelijk 8e divisie nylon)

Doordeweeks spelen
Verenigingen die teams hebben die alleen doordeweeks willen spelen, kunnen bij het kiezen van de speeldag dit specifiek aangeven. We zullen deze teams dan zoveel mogelijk bij elkaar in de afdelingen zetten. Let wel dit is afhankelijk van het aantal teams. Dit kan leiden tot grotere reisafstanden.

Extra promotie
Verenigingen kunnen aanvragen indienen voor extra promotie voor teams. Dit kan door het insturen van het Formulier Extra Promotie (zie bijlage). De teams die worden aangemeld voor extra promotie komen op een lijst te staan en worden benaderd nadat de teams die op de reguliere reserve promotielijsten staan zijn gepromoveerd.

Sluitingsdatum en het vervolg
Het is mogelijk om tot en met 1 april teams aan te melden. Na de inschrijfdeadline wordt er gestart met de eerste indeling. Deze indeling gebeurt op basis van de reisafstand en speelsleutel; daarna gaat het eerste concept naar de verenigingen. Verenigingen krijgen dan 10 dagen de tijd om te reageren.

Na het verwerken van de opmerkingen van de verenigingen is het streven is om de definitieve indeling medio mei rond te hebben. Uiteraard zal geprobeerd worden om de conceptindeling te handhaven, maar deze kan afwijken door de opmerkingen van de verenigingen. In de bijlage is het speelsleutelschema toegevoegd.

Nadat de indeling definitief is, wordt de indeling naar de verenigingen gestuurd. Publicatie op toernooi.nl volgt dan eind juni.

Vragen?
Als er vragen zijn of problemen met halen van de deadline van 1 april om teams aan te melden neem dan z.s.m. contact op met Birgit Bijleveld via bbijleveld@badminton.nl.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×