Terug

Inschrijving competitieseizoen 2020/2021 geopend

Er kan ingeschreven worden voor de competitie seizoen 2020/2021. We maken ook dit jaar gebruik van de website https://badmintoninschrijven.nl. Inloggegevens voor deze website zijn verstuurd naar de betrokken competitiecontactpersonen. Heb je geen inloggegevens ontvangen, neem dan contact met ons op via competitie@badminton.nl. De deadline voor het inschrijven van de teams is 1 april maar deze datum kan door de situatie met het coronavirus nog naar achteren worden gezet. Wij houden jullie daarvan op de hoogte

Procedure inschrijven teams

Bondscompetitie

Stappen 1 tot en met 9

Stap 1: dit is de informatiepagina. Om verder te gaan met het inschrijven klik je op OK en daarna op Volgende.

Stap 2: bij deze stap dient te worden aangegeven met welk merk en type veren en/of nylon shuttles er wordt gespeeld en of een vereniging een officiële zondagsverenging is en daardoor om principiële redenen niet op zondag speelt.

Stap 3: stap 3 gaat over de competitiecontactpersoon. De gegevens die in het systeem staan zijn de gegevens zoals die door de verenigingen bij van de inschrijving van het seizoen 2019/2 zijn doorgegeven. De wijzigingen die gedurende het seizoen hebben plaatsgevonden zijn nog niet doorgevoerd. Nieuwe competitiecontactpersonen kunnen daar door de vereniging worden toegevoegd.

Stap 4: bij deze stap kun je de speellocaties beheren. Als de locaties hetzelfde blijven en de gegevens kloppen klik dan op Volgende, anders kun je via de optie wijzigen de gegevens van de accommodatie aanpassen of verwijderen via de optie verwijderen.

Stap 5: bij stap 5 is het mogelijk om de speeldag en speeltijd in te stellen.

Stap 6: bij stap 6 staan de teams die hebben gespeeld in het seizoen 2019/2020. De uitkomst van de promotie/degradatieregeling is in dit overzicht doorgevoerd: staat er achter een team een groen bolletje, dan is dat team gepromoveerd, een rood bolletje geeft aan dat een team is gedegradeerd.

Achter de teams staat ook een vakje Terugtrekken. Als een team wordt teruggetrokken vink je het team aan dat wordt teruggetrokken. Ook is het hier mogelijk om extra teams aan te vragen. Dit gaat door op het pijltje te klikken achter de tekst ‘Aantal nieuwe teams’.

Stap 7: bij stap 7 is het mogelijk om de speellocatie en speeltijd te kiezen zoals ingevoerd bij stap 5. Hier is het ook mogelijk om in de Zevende Divisie en lager aan te geven met welke type shuttle er gespeeld wordt. Let op! In principe is de standaardshuttle in deze divisies de nylon shuttle. De type shuttle die hier wordt ingevoerd is de type shuttle waarmee er in de competitie wordt gespeeld. Als er teams zijn die met veren shuttles willen spelen dienen ze dit hier aan te geven.

Bij deze stap kun je ook de extra team in de Zevende, Achtste of Negende Divisie indelen.

Stap 8: bij stap 8 gaat het om de speelsleutels. Hier kan een keuze gemaakt worden tussen de volgende opties: reistijd is belangrijker dan speelsleutel of alle teams een gelijke speelsleutel of een tegengestelde sleutel. In het geval van een gelijke speelsleutel is het nog mogelijk om een specifieke sleutel aan te geven. De informatie over de speelsleutels is te vinden in de bijlage van deze e-mail.

Stap 9: stap 9 is de laatste stap voordat de inschrijving definitief wordt. Deze stap is de samenvatting van de voorgaande stappen. In deze stap zie je alles wat je hebt ingevoerd. Is dit allemaal correct dan vul je eerst de naam in van degene die het formulier heeft ingevuld en daarna klik je op Indienen. Zijn de gegevens niet correct klik je op vorige. Dit doe je totdat je bent gekomen bij de stap waar de fout staat.

Nadat bovenstaande procedure correct en compleet uitgevoerd is, is de inschrijving voor de Bondscompetitie 2020/2021 afgerond.

Mannencompetitie

De inschrijving voor de mannencompetitie is een vrije inschrijving. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met promoties en degradaties. De vereniging kan dus zelf bepalen in welke van de drie competities een team wordt ingeschreven.

Mannen Veer 1 (staat gelijk aan 5e divisie)

Mannen Veer 2 (staat gelijk aan 6e divisie)

Mannen Nylon (staat gelijk aan 7e en 8e divisie)

Doordeweeks spelen

Verenigingen die teams hebben die alleen doordeweeks willen spelen, kunnen bij het kiezen van de speeldag dit specifiek aangeven. We zullen deze teams dan zoveel mogelijk bij elkaar in de afdelingen zetten. Let wel dit is afhankelijk van het aantal teams. Dit kan ook leiden tot grotere reisafstanden.

Langere competitie

In de zevende tot en met negende divisie is het mogelijk om competitie te spelen vanaf september tot en met april. In deze afdelingen zitten 8 teams en deze spelen twee wedstrijden per maand. Deze wedstrijden worden na februari in principe doordeweeks gespeeld, dit om problemen bij deelname aan toernooien in die periode te voorkomen. Het spelen in deze competitie kun je aangeven via het veld Opmerkingen bij het inschrijven. Geef wel duidelijk aan om welke teams en welke divisie het gaat. Voor deze competitie is er een apart speelsleutelschema gemaakt. Deze wijkt dus af van het reguliere speelsleutelschema.

Extra promotie

Verenigingen kunnen aanvragen indienen voor extra promotie voor teams. Dit kan door het insturen van het Formulier Extra Promotie. De teams die worden aangemeld voor extra promotie komen op een lijst te staan en worden benaderd nadat de teams die op de reguliere reserve promotielijsten staan, zijn gepromoveerd.

Sluitingsdatum en het vervolg

Vooralsnog is mogelijk om tot 1 april de teams aan te melden of terug te trekken. Het kan zijn dat deze datum wordt aangepast in verband met de situatie van het coronavirus. In dit geval brengen we jullie daarvan op de hoogte. Na het sluiten van het systeem wordt er gestart met de eerste indeling. Deze indeling gebeurt op basis van de reisafstand, daarna gaat het eerste concept naar de verenigingen. Men krijgt dan 10 dagen de tijd om te reageren.

Na het verwerken van de opmerkingen van de verenigingen worden de speelsleutels toegewezen. Het streven is om de definitieve indeling uiterlijk 15 mei rond te hebben.

Uiteraard zal getracht worden om de conceptindeling te handhaven, maar deze kan afwijken door de toekenning van de speelsleutels.

Nadat de indeling definitief is, wordt het Excelbestand ervan naar de verenigingen toegezonden. Vanaf circa een week later, is het mogelijk om Excelbestanden van jullie wedstrijden

op te vragen, zodat jullie de thuiswedstrijden kunnen gaan plannen om deze dan binnen een maand aan ons door te geven. Veel mutaties kunnen we op die manier vooraf verwerken en publicatie op toernooi.nl volgt dan rond 25 juni.

Bijlagen:

SPEELSLEUTELSCHEMA 2020-2021 7e tm 9e divisie langere competitie

SPEELSLEUTELSCHEMA 2020/2021 Tweede t/m Negende divisie

VERZOEK TOT PLAATSING OP DE EXTRA RESERVE ‑ PROMOTIELIJST 2019/2020

Als er vragen zijn neem dan contact op via competitie@badminton.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×