Terug

Junior Master toernooi BV Van Zijderveld Amstelveen

In februari 2020 konden we, een maand voor alle coronamaatregelen, nog op tijd ons toen laatste Junior Master toernooi organiseren, want in 2021 en 2022 was het door alle lockdowns en overige effecten niet mogelijk geweest een toernooi te spelen.
Daarom waren we blij dat we afgelopen 25 en 26 februari weer “los” konden gaan.

Verslag BV Van Zijderveld

Bij badmintonvereniging Van Zijderveld in sporthal De Meerkamp in Amstelveen kon tijdens het 2e toernooi van de totaal zes toernooien van het Junior Master Circuit 2022/2023 (incl. de RJK) weer gestreden worden om de prijzen van dit weekend maar ook om de punten voor de totaalstand in het Junior Master Circuit.

Het aantal inschrijvingen was met net geen 100 ietsje minder dan we hadden gehoopt. Dit kwam ook doordat de top van de U15 er niet was wegens een 8 Nations toernooi in Duitsland. Gelukkig hadden we ook een hoop inschrijvingen vanuit de drie Amstelveense clubs Martinus, IBAIN en Van Zijderveld.

U11
In de U11 categorie konden we maar 3 onderdelen spelen. De Enkelspel winnaars waren Siddharth Delhibabu (IBAIN) bij de mannen, die wel een 3-gamer nodig had tegen Arnav Behera (IBAIN), en Dakshita Goyat (OSM) bij de vrouwen. Deze VE finale tegen de als 1e geplaatste Shriya Kulkarni (Sport N Socialize) won ze heel close met 19-21, 23-21 en 21-16. De vrouwendubbel U11 was een prooi voor Nienke van der Werf (DKC) en Aminah Wongsodimedjo (Mariken).

U13
Dakshita kwam ook uit in de U13 en reikte daar in de VD met Femke Krist (Castellum) tot in de finale (terwijl ze de kwartfinale maar nipt wonnen met 21-19 in de 3e game). De finale verloren ze van Roshini Buchala (Sport N Socialize) en Sri Nidhi Nandam (Martinus).

Roshini stond ook in de finale van de VE U13 maar had niet heel veel kans tegen de als 1e geplaatste Minh-Anh Bui (Drop Shot). Bij de mannen U13 werd het een zegetocht voor de Van Zijderveld speler Shashank Narayanam. In de poule had hij o.a. in 2 games gewonnen van Jesse Lammers (Conquesto), die hij in de finale weer tegenkwam. Nu was Jesse beter voorbereid en werd het een hele spannende 3-setter (21-18) nipt in het voordeel van Shashank.

Nienke van de Werf won naast de VD U11 ook de titel in het GD U13 samen met Robin Lammers (Conquesto).

U15
Robin Lammers speelde naast de U13 ook in de U15 en won daar in de dubbel met Justin Kwok (Oosterhout) overtuigend alle wedstrijden in 2 games. De vrouwendubbel was een prooi voor het Martinus duo Ami van Bekkum en Neha Nandam die in een zeer spannende wedstrijd (21-19 in 3e game) het als eerste geplaatste koppel Prakruti Behera (IBAIN) en Navya Nookala (Drop Shot) versloegen.

Grote dame in de U15 werd Demy Bak (Duinwijck) die zowel de vrouwenenkel won als ook de gemengddubbel samen met Hein Zonneveld (Vennewater).

Hein echter was weer de grote heer in de U15 want hij won ook de enkel in de U15.

U17
Met drie finales was Dion Hoegen (Oosterhout) de grootverdiener bij de mannen U17. Twee wist hij te winnen. De enkelfinale van zijn clubgenoot Luuk Vingerhoed en de gemengd dubbel samen met Gwyneth Tan (Almere) van Gino Monopoli (’T Roat) en Sterre Bang (BECA 2000). Dit werd 22-20 in de 3e game!

De derde titel ging maar net aan Dion zijn neus voorbij. In de mannendubbel verloor hij samen met zijn maatje Quinn Jens (Almere) van Luuk Vingerhoed en Gino Monopoli. Dit werd 21-19 in de 3e game!

Het mooie voor zowel Luuk als Gino was dat ze hiermee revanche namen voor hun verlies tegen Dion in de finale van respectievelijk de enkel en de gemengddubbel.

De enkelwinnares U17 werd Esmeralda van Drunen (Amersfoort) die in de finale in een 3-gamer won van Hiu Ching Chloe Tsai (DKC).

Ook in de vrouwendubbelfinale moest Hiu Ching haar meerdere erkennen in Esmeralda. Samen met haar partner Sterre Bang (2e finale voor Sterre) won Esmeralda namelijk van Hiu Ching en Mandy Duijndam (Mix Naaldwijk).

Al met al kan de organisatie van Van Zijderveld terugkijken op een zeer geslaagd en gezellig toernooi met veel duik- en springwerk van de jeugd en met veel snoep in allerlei varianten. Maar bovenal met veel spannende, sportieve en kwalitatief hoogstaande potjes badminton en gelukkig zonder zware blessures.

We bedanken alle spelers en ouders/familie/trainers/begeleiders voor de deelname en de inzet en de mooie wedstrijden en de leuke sfeer. We hopen jullie in 2024 weer te mogen begroeten.

Namens de gehele organisatie van het JM-toernooi BV Van Zijderveld Amstelveen.

Kijk hier voor een overzicht van alle winnaars.