Terug

Spectaculaire opening Eredivisieseizoen in tjokvolle DKC-hal. Kick-off hoogste bondscompetitie zeer goed bezocht

Wie zal op 9 maart 2019 de nieuwe Eredivisiekampioen zijn? Het is een vraag die nu nog niet beantwoord kan worden, maar de eerste (serieuze) voorspellingen kunnen misschien worden gedaan. De Kick-Off van de Eredivisie bij DKC in Den Haag gaf in ieder geval een eerste beeld.

Maar, de Kick-off vertelde nog veel meer...  Iedereen had er weer ongekend veel zin in, na een lange (hete) zomer. En, het was werkelijk tjokvol in de hal. Al meteen vanaf 15.00 uur leek het er op alsof praktisch iedere badmintonliefhebber de weg naar de DKC-hal in Den Haag had gevonden.

Inderdaad.... tjokvol was het kernwoord.

40 partijen

En, sfeervol. En goed badminton. Beter dan verwacht zelfs. De Kick-Off van de Eredivisie lijkt zich te evolueren tot een aansprekend evenement voor de Nederlandse badmintonwereld. 

Gastheer DKC had werkelijk alles uit de kast getrokken om het event niet alleen een samenzijn van 10 Eredivisieverenigingen te laten zijn die in 5 onderlinge duels (in totaal dus 40 partijen) de eerste punten zouden verdelen.

Nee, het was meer, deze Kick-Off. Met in de ochtend o.a. clinics voor de kinderen. Zo waren de sfeer en setting al meteen gezet. 

DKC is er in geslaagd om de Kick-Off een ongekende impuls te geven. Bij voorbaat al een ware organisatorische uitdaging voor de Eredivisievereniging die volgend seizoen de Kick-Off zal willen organiseren!

Samba

Rond 14.30 uur begon het al méér dan vol te lopen in de hal, waarna de Braziliaanse Swing & Samba band het kippenvel bij iedereen omhoog liet komen met een goede warming-up.

Jules Bakker, voorzitter van landskampioen Duinwijck BC, nam voorafgaand aan de line-up nog het woord. Tegen de ongeveer 500 (!) toeschouwers zei hij zich bijzonder te verheugen op het nieuwe seizoen. 

Of, bekijk de korte video:

Ultieme Award

Bakker had de beker meegenomen om deze bewust even te laten zien. "Dit is waar het ons allemaal om gaat," zei hij. 

"De beker is nu nog van ons, van Duinwijck, maar de grote vraag is natuurlijk wie deze beker - de ultieme Award voor het behaalde landskampioenschap - volgend jaar omhoog houdt als we weer in de Maaspoort Sport & Events Centre de finale zullen beleven."

"Wat mij betreft is dat overigens opnieuw Duinwijck," zo grapte de ontspannen Bakker. "Ik zie de beker volgend jaar het liefst ook op de bar in Haarlem staan!"

Het spelletje zelf!

Je zou het bijna vergeten... maar er werd uiteraard ook nog gespeeld!

Landskampioen Duinwijck begon in ieder geval sterk. Thuisspelers DKC werden met 3-5 verslagen. Promovendus Hoornse BV begon ook uitstekend aan het nieuwe Eredivisieseizoen. Goldinvestment Roosterse BC weerde zich kranig maar ging met 1-7 onderuit tegen de Noord-Hollanders, die bovendien de hele dag nog op de voet werden gevolgd door een reportageteam van RTV-Noord-Holland. Badmintonpromotie in optima forma dus.

Opvallend was de ruime nederlaag van AviAir Almere. De finalist van het vorige seizoen ging flink onderuit tegen Le Credit Sportif Velo uit Wateringen. Het werd 6-2 voor Velo, waardoor heel verrassend Hoornse BV de eerste koploper is na de eerste competitiedag!

Vlog - PromotieAward

Roosterse BC uit Limburg ging overigens naar huis met de allereerste 'trofee' van het seizoen. De Limburgers wonnen de Vlog-Promotie-Award. Aan alle Eredivisieverenigingen was gevraagd om een promotievlogje voor de Eredivisie Kick-Off op te nemen. Daar werd goed gehoor aan gegeven.

Badmintonnend Nederland kon stemmen op het leukste vlogje en de Limburgers slaagden er in om ruim 28% van de stemmen binnen te halen.

Nico Hermans, speler uit het eerste team, die het vlogje had gemaakt, grapte: "Wel.... zo hebben we vandaag in ieder geval toch wat gewonnen. Linksom of rechtsom; volgend jaar willen we deze nieuwe wisselbeker opnieuw winnen!"

Onder applaus nam hij de niet al te grote, maar wel grootse (!), wisselbeker in ontvangst.


Hieronder zie je de gemonteerde vlogs van alle 10 Eredivisieverenigingen. Het filmpje was bij de start van de Kick-Off al meer dan 6.000 keer bekeken. Op verschillende Social Media konden badmintonliefhebbers stemmen. BC Roosterse haalde de meeste stemmen!

(Uiteraard kun je niet meer stemmen!)

De uitslagen!

Van Zijderveld - Smashing BC  5-3

TFS Barendrecht - Amersfoort  3-5

Hoornse BV - Goldinvestment Roosterse BC  7-1

DKC - Duinwijck BC  3-5

Le Credit Sportif Velo - AviAir Almere  6-2

Kijk HIER voor de detailuitslagen!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×