Terug

Wessel van der Aar/ Brian Wassink naar kwartfinales EJK U17 Individiueel

Nadat bij de Europese Jeugdkampioenschappen U17 in Praag alle enkelspelers(ters) en het vrouwendubbel Amy Tan/Chloe Mayer uitgeschakeld waren, was het gisteren de strijd om een plaats bij de kwartfinales van de overgebleven mixen (2) en vrouwen- en mannendubbels (3).

Daarvoor moesten er twee ronden gewonnen worden. De dag werd begonnen met de mixen. Helaas verloren Wessel van der Aar en Chloe Mayer en Brian Wassink en Charissa Kuiper al in de strijd om een plaats bij de laatste 16.

De 3 overgebleven dubbels overleefden deze ronde wel. Het vrouwendubbel Charissa de Kuiper/ Meike Versteeg moest aantreden tegen Christine Busch en Amalie Schulz uit Denemarken. De dames vochten voor wat ze waard, waren maar konden dit niet winnen. Met 21-18 en 21-8 was het EJK U17 voorbij.

Bij de mannen speelden Wessel van der Aar en Brian Wassink tegen de Russen Egor Kholkin en Georgii Lebedev. Wessel en Brian speelden een hele goede wedstrijd en pakten deze wedstrijd gelijk het initiatief, wat ze niet meer uit handen gaven. De Russen hadden hier absoluut geen antwoord op en de kwartfinale was een feit: 21-15/21-16.

Onze laatste troef het mannendubbel Finn Achthoven/Andy Buik moest het opnemen tegen het sterke Poolse koppel Zymon Stokfisz/Wiktor Trecki. De Polen waren beter en ook voor dit dubbel was het einde toernooi met 13-21/16-21.

Vandaag spelen Wessel en Brian voor een medaille tegen de als derde geplaatste Fransen Christo Popov en Kenji Lovang. Ze zijn de laatste follow bye kwartfinale op baan 1 (deze wedstrijd wordt niet gespeeld voor 12.30 uur).

Kijk voor alle uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×