Terug

Michel Bezuijen kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

De 51-jarige Michel Bezuijen heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van Badminton Nederland.

De badmintonbond is sinds het vertrek van Clemens Wortel in november 2017 zonder voorzitter en daarbij heeft het bondsbestuur sinds maart vorig jaar een demissionaire status.

 Badminton Nederland verheugd 

 Voorzitter ad interim Ton Wijers is blij met de kandidatuur van Bezuijen. “Bondsbestuur en bondsbureau zijn verheugd dat Michel onze voorzitter wil worden en zijn ervaring en brede netwerk wil inzetten voor Badminton Nederland.”

 Ervaring

De huidige burgemeester van de gemeente Rijswijk (sinds 2013) heeft ruime ervaring opgedaan in de politiek en de wetenschap. Zo is Bezuijen namens de VVD eerst raadslid, wethouder (vanaf 2003) en locoburgemeester in de Haarlemmermeer geweest en is hij daarvoor 9 jaar werkzaam als onderzoeker/adviseur bij het Crisis Onderzoek Team (COT) in Leiden. Daarnaast is Bezuijen sinds 2014 bestuurslid en vicevoorzitter bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

 Ambitie

“Toen ik benaderd werd om voorzitter van Badminton Nederland te worden, raakte ik direct enthousiast. Na enkele gesprekken met afgevaardigden, vertegenwoordigers van het bestuur en het bondsbureau werd mij al snel duidelijk dat ik de rol van voorzitter graag op mij wil nemen", zegt Bezuijen. “Gezien de uitdagingen en de mogelijkheden die er liggen, ben ik van mening dat wij meer uit de badmintonsport te kunnen halen."

“Voor mij vormen verenigingen en haar leden een belangrijke basis hiervoor. Sport is mijn grote passie. Als vicevoorzitter van de KNZB heb ik de afgelopen jaren zelf mogen ervaren hoe een sportbond functioneert. Deze ervaring gecombineerd met mijn liefde voor de sport heeft mij duidelijk gemaakt dat ik heel graag actief wil worden voor Badminton Nederland."

“Het aangaan van uitdagingen en benutten van mogelijkheden kent helaas ook een negatieve kant. De afgelopen weken is, vooral in de (sociale) media, gerefereerd aan één project in mijn tienjarige carrière als wethouder in de gemeente Haarlemmermeer, namelijk mijn betrokkenheid rond de realisatie van een honkbalcomplex. Een project waarbij ik niet alleen, maar samen met het college van B&W en de gemeenteraad van Haarlemmermeer, de sport op de kaart heb willen en kunnen zetten. Naast dit project heb in deze periode door middel van nieuwe impulsen, bijvoorbeeld de introductie van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), in de breedte- en topsport het sportklimaat in de gemeente Haarlemmermeer sterk verbeterd."

Bondsvergadering 

 De leden kiezen de nieuwe voorzitter op 3 februari 2018, tijdens de Bondsvergadering in Topsportcentrum Almere. 

Michel Bezuijen Portret Img 2585

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×