Terug

Mixkoppel Robin Tabeling/Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer. Het Nederlandse duo bereikte vandaag op de Europese kampioenschappen de halve finale van het gemengddubbel en door het verlies van de concurrentie op de Aziatische kampioenschappen zijn Tabeling en Piek niet meer te achterhalen op de kwalificatieranglijst.

EK-medaille in de pocket
In de kwartfinale op de Europese kampioenschappen in het Duitse Saarbrücken versloeg Tabeling/Piek het Spaanse koppel Ruben Garcia/Lucia Rodriguez met 21-10 en 21-11. Daarmee verzekerden de nummers 16 van de wereldranglijst zich van de halve finale en tevens van een EK-medaille.

Terwijl Tabeling en Piek zich plaatsten voor de halve finale verloor de directe concurrentie voor een ticket voor Parijs, het Singaporese koppel Hee Yong Kai Terry/Tan Wei Han Jessica, in de tweede ronde op de Aziatische kampioenschappen van de Chinese nummer één van de wereld.

De Badminton World Federation (BWF) publiceert op 30 april de eindranglijst voor de Olympische Spelen in Parijs maar het Oranje-duo, momenteel twaalfde op de ranglijst, is niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Tweede Spelen als koppel
Het wordt voor het Nederlandse gemengddubbel hun tweede optreden samen op het Olympische podium na Tokio 2020. Voor de 32-jarige Piek worden het zelfs haar derde Spelen. In 2016 kwam ze in Rio de Janeiro in actie aan de zijde van Eefje Muskens in het vrouwendubbel en Jacco Arends in het gemengddubbel.

Badminton Nederland is erg trots op de Olympische kwalificatie en feliciteert Piek en Tabeling met deze schitterende prestatie!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×