Terug

Nederlands mannen triple geplaatst voor World Beach Games 2023

Het Nederlandse mannen triple heeft zich zondag tijdens het Europese kwalificatietoernooi geplaatst voor de AirBadminton World Beach Games 2023 op Bali. Onder een stralende zon op de Copakadijk in Werkendam wonnen Gijs Duijs, Wessel van der Aar en Russell Muns in een spannende finale van Frankrijk met 3-0 (11-4, 11-5 en 11-6). Denemarken en Duitsland waren al zeker van plaatsing.

De Nederlandse vrouwen, bestaande uit Imke van der Aar, Iris van Leijsen, Gayle Mahulette en Chloe Mayer, legden beslag op de derde plaats bij de Europese kwalificatie. In de strijd om het brons was Nederland met 3-1 (12-10, 9-11, 13-12 en 11-8) te sterk voor Duitsland. Dit was echter niet genoeg voor kwalificatie voor de tweede editie van de World Beach Games omdat Frankrijk in de halve finale de Nederlandse vrouwen versloeg. De hoop is nu gevestigd op een wildcard. Net als bij de mannen waren Denemarken en Duitsland al zeker van plaatsing.

Frankrijk wint Team Relay
Eerder het weekend werd de Team Relay met tien deelnemende landen gespeeld. De Nederlandse ploeg bereikte de finale door Duitsland in halve te verslaan. Uiteindelijk was Frankrijk na een zinderende finale met 80-78 te sterk.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×