Terug

Nederlandse badmintonploeg vrijdag naar Tokio

De badmintonploeg die vrijdag vertrekt naar de Olympische Spelen zal het zonder bondscoach Ruud Bosch in Tokio moeten doen. De bondscoach blijft thuis vanwege het plotseling overlijden van zijn vader.

“We condoleren vanuit TeamNL Ruud en zijn naasten met dit verschrikkelijke verlies. We wensen de familie Bosch en hun dierbaren alle kracht toe om dit met elkaar te verwerken,” aldus chef de mission Pieter van den Hoogenband. “Het is enorm tragisch op het persoonlijke vlak, maar ook voor hem in zijn werk als bondscoach natuurlijk een enorme deceptie. Hier had hij naar toe gewerkt met zijn sporters. Ik heb vertrouwen dat onze badmintonners erin slagen om straks met elkaar te presteren in Tokio.”

In overleg met TeamNL en Badminton Nederland is besloten om Eefje Muskens (32) als bondscoach voor de Olympische Spelen aan te stellen. Muskens was in Rio 2016 nog actief als sporter en is tegenwoordig binnen Badminton Nederland de bondscoach van Jong Oranje. “Ik ken de ploeg goed, heb ze veel gezien in trainingen op Papendal. We gaan met elkaar in deze moeilijke tijd proberen zo snel mogelijk weer onze focus op het badminton te krijgen. Ik denk dat we dat voor elkaar krijgen. Daar zijn we professioneel genoeg voor.”

Maandag werd het vertrek van de ploeg uitgesteld vanwege nadere analyse van een testresultaat van een van de leden van de badmintondelegatie, maar na aansluitend onderzoek kan de ploeg vrijdag naar Tokio vertrekken.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×