Terug

Nieuwe functies reserveringssysteem en online vragenuur op 22 oktober

Sinds de livegang van het Woosh! reserveringssysteem maken al veel badmintonverenigingen intensief gebruik van hun reserveringsdashboard. Nu de maatregelen worden aangescherpt wordt het reserveringssysteem nog relevanter. Sinds vandaag zijn er nieuwe instelmogelijkheden en kunnen gebruikers ook een baan reserveren via een webpagina. Het reserveringssysteem wordt daarmee niet alleen relevanter, maar is ook weer een stukje verbeterd. In dit artikel nemen we verenigingen mee in de nieuwe functies en delen we een link om je aan te melden voor het online vragenuur op 22 oktober.

Instellingen voor ontvangen van leden en niet-leden

In het reserveringsdashboard kunnen verenigingen door op het kalender(ster)-icoon te klikken verschillende instellingen wijzigen. Als je in deze pagina helemaal naar onder scrolt, zie je sinds kort de vraag 'Wie kan er bij jullie reserveren?' staan. Hier kun je aangeven welke gebruikers bij jullie vereniging een baan mogen reserveren: iedereen, alleen leden of alleen niet-leden.

Bondsnummer invoeren in SportID

Om de nieuwe instelmogelijkheid voor het beschikbaar stellen van banen aan leden en/of niet-leden mogelijk te maken, hebben we in Woosh! een koppeling met het ledenbestand van Badminton Nederland gemaakt. Dit betekent dat zodra een Woosh! gebruiker in zijn/haar persoonlijke account een bondsnummer heeft ingevoerd, wij pas kunnen checken of iemand daadwerkelijk lid is van jullie vereniging of niet. Daarom is het belangrijk dat jullie goed naar jullie leden communiceren dat zij hun bondsnummer in moeten voeren in hun SportID (Woosh! account).

Het invoeren van het bondsnummer is zo gedaan, maar het moet wel even gebeuren. Het is daarom goed om onderstaande stappen te communiceren naar je leden:

1.Open de Woosh! app.

2.Klik op het gebruikers-icoon (rechts in het menu).

3.Klik op het instellingen-icoon en vervolgens op 'Lidnummer'.

4.Vul hier je bondsnummer in en klik op 'Opslaan'.

Let op: als iemand het bondsnummer nog niet in heeft gevoerd en een reservering probeert te maken bij zijn/haar vereniging waarbij is ingesteld dat alleen leden een baan kunnen reserveren, dan werkt dat dus niet.

Nieuwe instelmogelijkheden per baan

Het was al mogelijk om per baan in te stellen of deze wel of niet gereserveerd kan worden. Hier komen nu handige en veelgevraagde instelmogelijkheden bij: per baan kan nu ingesteld worden wie er kan reserveren (alleen leden, niet-leden of beide), dit kan niet alleen per dag, maar ook per uur. Daarnaast kun je per baan bijvoorbeeld aangeven op welke dagen en binnen welke tijden deze te reserveren is, en hoelang een reservering op die baan precies mag duren. Ook kun je opgeven of je op een bepaalde baan spelers alleen wilt laten singelen of dat er met meerdere personen op gespeeld kan worden. Dit was tot nu toe alleen nog in te stellen op verenigingsniveau, maar vanaf nu dus ook per baan.

Hoe pas ik de instellingen per baan aan?

Klik in het dashboardmenu op het locatie-icoon om jullie banen in te zien en selecteer vervolgens een baan om hier specifieke instellingen voor te wijzigen. Is hier iets niet helemaal duidelijk over? Neem dan even contact met ons op via info@wooshapp.nl.

Een baan reserveren via jullie eigen webpagina

Het is voor Woosh! gebruikers vanaf nu mogelijk om via een webpagina een baan te reserveren. Dit betekent dat jullie bezoekers niet meer persé de app hoeven te downloaden om een reservering te doen. Goed nieuws dus! Zorg er als vereniging voor dat jullie leden hiervan op de hoogte zijn, bijvoorbeeld door een directe mail te sturen met daarin de link naar jullie reserveringswebpagina en/of door deze op jullie social media kanalen te delen. Ook raden we aan om op jullie website een button te plaatsen die linkt naar jullie reserveringswebpagina.

Zo vind je de webpaginalink van jouw vereniging

Open het reserveringsdashboard en klik op het agenda(ster)-icoon om de 'reserveringsinstellingen' pagina te openen. Rechts boven het witte vlak zie je 'Bekijk reserveringspagina' staan. Klik erop om jullie eigen webpagina in te zien en vergeet de link niet te delen op jullie website, social media kanalen, via de mail, et cetera.

De link naar elke reserveringspagina is als volgt opgebouwd: www.wooshapp.nl/locaties/[NAAM-LOCATIE]

Online vragenuur op dinsdag 22 oktober

Op 20 augustus vond de laatste Woosh! webinar voor badmintonverenigingen plaats waarin we al het één en ander uitgelegd hebben over het webreserveren en de instellingen per baan. Deze webinar is terug te bekijken via deze link. Op donderdagavond 22 oktober om 19:30 uur kun je deelnemen aan een online vragenuur. Als je vragen hebt over de nieuwe instelmogelijkheden dan ben je van harte welkom om hierbij aan te sluiten. Aanmelden voor dit vragenuur kan via deze link.

Heb je nu al vragen waar je graag sneller antwoord op wilt ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar info@wooshapp.nl.

Nog niet bekend met het reserveringssysteem?

Leden, maar ook niet-leden, kunnen eenvoudig via de Woosh! app of op de specifieke reserveringspagina van een vereniging een baan reserveren, indien die vereniging gebruik maakt van het reserveringssysteem. In onderstaande video is te zien hoe je via de Woosh! app een baan kunt reserveren.


De Woosh! app is gratis te downloaden in de App Store of Play Store.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×