Terug

Nieuwe samenstelling koppels in gemengddubbel

Na een succesvolle proefperiode van het koppel Robin Tabeling en Selena Piek in het gemengddubbel, hebben de bondscoaches van Badminton Nederland besloten om de voortzetting van deze nieuwe combinatie te ondersteunen richting de 2019 European Games en het Olympisch kwalificatietraject naar Tokyo 2020.

Tijdens hun proefperiode bereikten Tabeling en Piek de halve finale van de Perodua Malaysia Masters door overtuigend te winnen van de Indonesische Olympische Gouden medaillewinnaar van Rio, Tontowi Ahmad en het als 7e op de wereldranglijst geplaatste koppel Adcock/Adcock uit Engeland. Badminton Nederland zal ook een nieuw gemengddubbel uitproberen, bestaande uit Jacco Arends, Olympiër op de spelen van Rio en de jonge en dynamische Cheryl Seinen. 

Technisch directeur Victor Anfiloff: "Om Nederland te laten zien wat een geweldige en dynamische internationale sport Badminton is, moeten we zichtbaarder worden. De beste manier om dat te bereiken is via optredens op grote toernooien zoals de Olympische Spelen. We zullen die risico's nemen die nodig zijn om nieuwe koppels te vormen die het potentieel hebben zich te kwalificeren en dan op te treden op de Olympische Spelen. Alleen meedoen volstaat niet meer. We hebben de ambitie om een structureel wereldtopbadmintonland te worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze nieuwe gemengddubbelkoppels samen met de technische staf alles zullen geven om de kansen te maximaliseren om onze ambitie waar te maken "

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×