Terug

Officiële mededeling: Uitspraak Tuchtcommissie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat was aangespannen door een vereniging aangaande een besluit van de LCW met betrekking tot het toepassen van de 50%-regeling voor het invallen in de zin van art. 3 sub e Uitvoeringsregeling (UR) voor het invallen in de Bondscompetitie 2022-2023.

De vereniging die het beroep heeft aangespannen definieert de 50%-regel voor het invallen in de bovengenoemde UR als invalbeurt, ongeacht of dit een reglementaire of onreglementaire invalbeurt gaat. De LCW stelt zich op het standpunt dat voor het uitvoeren van de 50%-regel uitgegaan dient te worden van invalbeurten die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en die ook reglementair correct zijn geweest. De LCW stelt zich op het standpunt dat een invalbeurt die niet reglementair is, niet te zien valt als een invalbeurt in de zin van de 50%-regel.

De Tuchtcommissie ziet na het bestuderen van de feiten en de hoorzitting besloten geen reden om de beslissing van de LCW te vernietigen. Ten overvloede merkt de TC echter in onderhavige zaak nog op dat de Uitvoeringsregeling voor het invallen in de Bondscompetitie 2022/2023 verduidelijking verdient op dit punt. Hierover kunnen, ook in de toekomst, onwenselijke misstanden ontstaan. Derhalve acht de TC het noodzakelijk om de UR aan te scherpen hetgeen op de weg ligt van Badminton Nederland.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×