Terug

Onze club is van iedereen: interventie Theatershow van Live Your Story

Badminton Nederland streeft naar een omgeving waarin iedereen zich niet alleen welkom voelt, maar ook op zijn gemak, fijn en veilig.

Dat betekent dat we willen dat iedereen, ongeacht achtergrond, kan genieten van de badmintonsport. Of het nu gaat om godsdienst, levensovertuiging, politieke voorkeur, ras, geslacht, seksuele gerichtheid, culturele achtergrond, leeftijd of andere kenmerken. In het programma “Onze Club Is Van Iedereen” ondersteunen we clubs op het gebied van inclusie en diversiteit aan de hand van trajectbegeleiding en verschillende interventies. Hoe werkt “Onze club is van Iedereen”? hieronder vind je meer informatie over de trajectbegeleiding en de interventies die ingezet kunnen worden. De intake kan via info@badminton.nl of de lokale clubondersteuner, die regelmatig contact zal hebben met jou over dit proces, aangevraagd worden.

Eén van de interventies die kan worden ingezet is de theatershow ‘Onze Club Is Van Iedereen’ van Live Your Story.

Theatershow ‘Onze Club Is Van Iedereen’
Het theatergezelschap Live Your Story heeft speciaal voor sportclubs de voorstelling ‘Onze Club is van Iedereen’ ontwikkeld. Hierin zijn verhalen van allerlei sporters gebundeld. Het gaat over de verbindende kracht van sport, maar ook over de pijn van kansenongelijkheid en kwetsende uitingen. De voorstelling is toegankelijk en wordt gebracht met veel humor en liefde voor de sport. Thema’s die voorbij komen zijn: de cultuur van ‘een drankje na de wedstrijd’, veiligheid voor vrouwen in de sportschool, hoe spannend de kleedkamer kan zijn als je je niet voelt zoals de rest, discriminatie bij de inschrijving, het voor iedereen begrijpelijk maken van een uitleg en de vraag hoe je het nou toch voor iedereen goed kan doen. Bovenal gaat de voorstelling over wat sporten kan betekenen en hoe we het iedereen gunnen daarin een passende plek te vinden.

De spelers zetten (jong)volwassen sporters, maar ook bestuurders, trainer-coaches, scheidsrechters en beleidsmakers aan het denken over de positieve invloed die zij kunnen uitoefenen op de sportomgeving. Tijdens de workshop na de voorstelling gaan we in gesprek over wat jouw club kan doen om te zorgen dat iedereen zich thuis en veilig voelt bij jou op de sportclub. Er is ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Praktisch
De voorstelling duurt 45 minuten. Een aansluitende workshop wordt op maat voor de club ingepland en tevens duurt ongeveer 45 minuten.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×