Terug

Principekalender 2024-2025 goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd . Voor het overgrote deel is de principekalender vergelijkbaar aan de principekalender van 2023-2024.

Er is een wijziging voor de Landelijke Jeugdcompetitie ten opzichte van seizoen 2023-2024: de herindeling van de jeugdcompetitie vindt plaats in oktober en november in plaats van rond de Kerstperiode.

Hier zitten twee oorzaken achter:

  1. de poulegrootte van de Landelijke Jeugdcompetitie in fase 1 wordt in het seizoen 2024-2025 verkleind. De reden hiervan is dat poules van 8 teams in het seizoen 2023-2024 bijdragen aan grote reisafstanden. Dit willen wij zo veel mogelijk voorkomen/oplossen.
  2. een herindeling rond de Kerstperiode is niet wenselijk: het bondsbureau en verenigingen zijn niet (goed) bereikbaar, waardoor afgelopen jaar vragen/aanpassingen pas vlak voor de start van fase 2 bekend werden en niet meer of moeilijk konden worden behandeld/afgehandeld.

De duur van de competitie is vergelijkbaar: de competitie start in september en eindigt in maart, twee weken later dan vorig jaar.

Landelijke Voorjaarscompetitie toegevoegd

Verder is de Landelijke Voorjaarscompetitie toegevoegd aan de principekalender. De Landelijke Voorjaarscompetitie begint iets later, na de Bondscompetitie. Dit is gunstig voor spelers/teams die aan beide competities mee willen doen, omdat er geen overlap is van speelweken.

Klik hier voor de principekalender 2024 - 2025

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×