Terug

Spamberichten via @badminton.nl mailadressen

Momenteel ondervinden de @badminton.nl mailadressen veel hinder van spammails.Dit komt omdat een aantal accounts is gehacked, naar alle waarschijnlijkheid omdat er geklikt is op een van de phishing mails die zijn binnen gekomen via de @badminton.nl mailadressen. Mocht je onbetrouwbare mails zien twijfel niet maar gooi ze direct weg!

Er wordt momenteel hard gewerkt om het probleem met de spammails op te lossen. Dit is alleen niet eenvoudig en het kan enige tijd duren voordat dit probleem volledig verholpen is. Om er voor te zorgen dat jouw mailaccount niet of niet meer gebruikt wordt voor het versturen van spam adviseren we je om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit kun je doen op de hieronder beschreven manier.

1. Ga in een webbrowser naar het adres : webmail.badminton.nl
2. Vul in het login scherm je emailadres en het wachtwoord
3. Ga naar 'instellingen' (te vinden in de rechterbovenhoek)
4 . Ga in het linkermenu naar de optie "Wachtwoord" en wijzig vervolgens het wachtwoord in een goed en sterk wachtwoord.
5. Indien men een mail client gebruikt als bijvoorbeeld Outlook, dient men het nieuwe wachtwoord ook hierin bij te werken.

Wat is een veilig wachtwoord?
Een veilig wachtwoord is een wachtwoord dat moeilijk te raden is door zowel een mens als een computer. De mens zal wachtwoorden proberen te raden door bijvoorbeeld namen, geboortedata, huisdieren, woonplaats, leeftijden of combinaties daarvan uit te proberen. Een computer daarentegen gebruikt een lijst van veelvoorkomende wachtwoorden of probeert domweg alle mogelijke combinaties uit, tot het wachtwoord gevonden is.

Size matters
Het is dus van belang een wachtwoord te kiezen dat lastig te raden is voor de mens en uit verschillende soorten of een aanzienlijk aantal karakters bestaat, zodat er een groot aantal combinaties door de computer geprobeerd moeten worden om het wachtwoord te vinden.

Niet alleen het gebruik van veel verschillende soorten karakters maakt en wachtwoord veilig, maar nog veel belangrijker is de lengte van het wachtwoord.

Wat is nu werkbaar?
Je kunt dus een spectaculair en veilig wachtwoord voor je computer of softwareprogramma bedenken, maar is het dan nog wel prettig werken? Heel herkenbaar zijn de Post-it notities op het beeldscherm of een wachtwoord onder het toetsenbord.

Het dagelijkse wachtwoord moet simpel maar veilig zijn.

Een suggestie:
Je hobby is wandelen
Je wachtwoord zou dan kunnen zijn:
BijMooiWeerGaIk:Wandelen

Elk woord begint met een hoofdletter en 1 x gebruikte ik een dubbele punt.
Of iets korter: Mijn8TerHoek!

Het is lang met meerdere karakters en nog eens simpel te onthouden!
Zijn er vragen of twijfel je over een mail. Laat het ons weten via info@badminton.nl.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×