Terug

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren aanwezig en dus was er voldoende quorum, zodat er besluiten genomen konden worden.

Bij de Bondsvergadering heerste een positieve en constructieve sfeer en de sterke wil om zowel verenigingen als de landelijke organisatie gezond uit de moeilijke coronaperiode te laten komen. Na de opening werden eerst de notulen, besluiten- en actielijst van de Bondsvergadering van 28 november 2020 vastgesteld.

Het belangrijkste agendapunt was het voorstel over het kortingsbedrag op de teambijdrage najaarscompetities 2021/2022 naar aanleiding van het niet uitspelen van de najaarscompetities 2020/2021. Na een uitgebreide inhoudelijke discussie waarbij de afgevaardigden ook kritische vragen stelden en suggesties meegaven, werd het voorstel van het bondsbestuur aangenomen door de Bondsvergadering. Dat betekent dat een bedrag van circa € 115.000 is gereserveerd als kortingsbedrag op de teambijdrage voor de najaarscompetities 2021/2022. Dit bedrag wordt gefinancierd door het positieve resultaat 2020 van € 65.000 en de extra € 50.000 subsidie (vanwege de coronacrisis) in 2021 van NOC*NSF.

Later deze week versturen we een verenigingsmailing over de uitvoering van het voorstel en de antwoorden op de meest gestelde vragen, die wij reeds van verenigingen hebben ontvangen over het voorstel. Tevens ontvangen de verenigingen een mailing over de inschrijving van de bondscompetitie en mannencompetitie 2021/2022. Informatie over de regiocompetities (jeugd en recreanten) van volgend seizoen volgt in een later stadium.

Na het agendapunt over de teambijdrage volgden er vanuit het bondsbestuur enkele updates over de onderwerpen Aanmelden leden, Integriteit, Bestuurlijke Vernieuwing en Topbadminton. Ten slotte werden ook de voorgestelde wijzigingen in het competitiereglement goedgekeurd.

Bekijk hier alle stukken van de Bondsvergadering.

De Jaarvergadering vindt plaats op zaterdag 26 juni.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×