Terug

Terugblik France U17 Open en Spanish Junior 2018

Afgelopen weekend vond in Aire-sur-la-lys de Yonex France U17 Open 2018 plaats. Tegelijkertijd speelden Dennis Koppen en Madouc Linders de Spanish Junior in Oviedo.

Op beide toernooien werden mooie prestaties geboekt. In Frankrijk kwamen veel Nederlandse U17 spelers en speelsters in actie.

- Mannenenkel

Dyon van Wijlick, David Sugiharto en Andy Buijk verloren hun wedstrijd in de 1e ronde. Robin Mesman behaalde de 3e ronde en verloor in deze ronde van de Fransman Yanis Gaudin met 21/7, 21/12. De als tweede geplaatste Finn Achthoven moest zich helaas terugtrekken vanwege een enkelblessure.

- Vrouwenenkel

Fenna Laros en Kiona van de Werf kwamen niet verder dan de 1e ronde. Kelly van Buiten wist haar 1e ronde nog te winnen, maar verloor haar wedstrijd in de 2e ronde. Nadia Choukri behaalde de kwartfinales. In de 3e ronde wist ze knap te winnen van de als 4e geplaatste Alesia Ershova met 22/20, 20/22 en 21/14. In de kwartfinales was Dounia Pelupessy met 21/13, 21/15 te sterk.

Jaymie Laurens boekte een hele mooie prestatie door de finale te halen. In de halve finales was zij te sterk voor Dounia Pelupessy met 21/15, 21/19. In de finale stond ze tegenover Elena Filippova. Dit werd een spannende wedstrijd, maar deze werd gewonnen door haar tegenstandster met 23/21, 13/21, 21/12. Een mooie tweede plaats voor Jaymie!

- Mannendubbel en vrouwendubbel

In het mannen en vrouwendubbel kwamen de volgende koppels niet verder dan de 1e en 2e ronde, Robin Mesman / Jules van Wijlick, Andy Buijk / Dyon van Wijlick, Kelly van Buiten / Kiona van de Werf en Amber Derksen / Fenna Laros.

Het koppel Nadia Choukri / Jaymie Laurens waren het beste Nederlandse koppel. Zij behaalde de halve finales waarin zij verloren van Julie Franconville / Dounia Pelupessy met 21/16, 21/12.

- Gemengddubbel

In het gemengddubbel kwamen vijf koppels in actie. Dyon van Wijlick en Nadia Choukri kwamen niet verder dan de 1e ronde. David Sugiharto / Kiona van de Werf, Jules van Wijlick / Ambers Derksen en Robin Mesman / Fenna Laros behaalde de 2e ronde.

De beste prestatie kwam van het koppel Andy Buijk / Jaymie Laurens. Zij verloren in de kwarfinales van Albin Thorselius / Cecilia Wang met 14/21 - 22/20 - 16/21.

Iberdrola Spanish Junior 2018

In de Oviedo speelden Dennis Koppen en Madouc Linders afgelopen weekend de Spanish Junior 2018. Dennis Koppen behaalde de kwarftinales en verloor toen van de Spanjaard Tomas Toledano met 12/21, 19/21. Madouc Linders behaalde ook de kwarftinales en moest het daarin opnemen tegen de als 1e geplaatste Vaishnavi Reddy Jakka uit India. Deze dame was een maatje te groot en won van Madouc met 10/21, 8/21.

Ook kwamen Madouc en Dennis samen uit in het gemengddubbel. Ook hier werd een kwarftinale behaald. In de kwartfinales was het Franse koppel Kenji Lovang / Ainoa Desmons te sterk met 16/21, 7/21.